Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u Sarajevskoj

Htjeli zapaliti zgradu u kojoj živi ranjeni DJ

31.08.2015., Zagreb - Pucnjava na parkiralistu Konzuma u Sarajavskoj ulici. U sacekusi mladji je muskarac pogodjen sa dva metka u potkoljenicu te jos 3 metaka su ispaljena u automobil. Napadac je pobjegao pjesice u smjeru naselja Travno. Policijski ocevid
02.09.2015.
u 13:38

ozbiljne poruke Balinčić se s napadačem trebao naći još prošle subote, ali su odgodili sastanak

Što stoji iza ranjavanja Tihomira Alessandra Balinčića (44) u kojega je zasad nepoznati muškarac u ponedjeljak ispalio nekoliko hitaca na parkiralištu Konzuma u Sarajevskoj ulici u Zagrebu, policija još uvijek pokušava otkriti. No, nije isključena mogućnost da je napadu na parkiralištu Konzuma prethodio i pokušaj paleža zgrade na Borovju u kojoj Balinčić živi s obitelji.

Intenzivan miris benzina

Naime, u noći s petka na subotu nepoznati muškarac nepoznatom tekućinom, zalijevao je prostor kod ulaza u garažu ispred Balinčićeve zgrade, s namjerom da je zapali. Iz policije zasad ne otkrivaju o kakvoj je tekućini riječ, ali susjedi koji su svjedočili noćnoj drami kazali su da su osjetili intenzivan miris benzina. Od vatrene buktinje koja bi vrlo vjerojatno izbila da je muškarac kresnuo upaljač, stanare zgrade spasili su mladići koji su se vraćali iz izlaska. Oni su ugledali muškarca koji prolijeva tekućinu oko zgrade i pozvali policiju te je napadač odmah pobjegao.

– Između tri i četiri sata ujutro osjetila sam smrad benzina, a ubrzo sam ugledala i policiju. Šokirala sam se kada sam čula da je netko želio zapaliti zgradu. Svi su susjedi uplašeni i nitko od nas nije imao ideju kome je muškarac želio nauditi – kazala je jedna od stanarki.

Nakon incidenta ispred zgrade, Balinčić se navodno u subotu trebao sastati s napadačem zbog neriješenih poslovnih odnosa. Susret su odgodili za ponedjeljak, kada su se sastali na parkiralištu Konzuma u Sarajevskoj ulici u Zagrebu. Dvojica muškaraca nekoliko su minuta razgovarali.

Mirni razgovor uskoro je prerastao u svađu, a eskalirao je kada je zasad nepoznati muškarac iz golfa izvadio pištolj. Tihomir Alessandro Balinčić odmah se dao u bijeg prema svom peugeotu largu, ali muškarac s kojim se prije sukobio ispalio je dva hica u Balinčićevu desnu potkoljenicu. Napadač u kapri hlačama, plavoj majici i šilterici s crnim naočalama na očima potom je pobjegao.

Slučajni prolaznici ozlijeđenom Balinčiću odmah su upomoć pozvali hitnu koja ga je prevezla u bolnicu. Na mjesto zločina došla je i policija. Do zaključenja ovog broja policija nije uspjela uhvatiti napadača koji je i dalje u bijegu. Međutim, supruga ozlijeđenog muškarca zanijekala je informacije da se njezin suprug sastao s napadačem.

–Nije se radilo ni o kakvom obračunu ni dugovanju. On tog čovjeka koji ga je ranio nije vidio nikad u životu i nema pojma o kome je riječ – kazala je Balinčićeva supruga za 24sata.

Oporavlja se u bolnici

Tihomira Alessandra Balinčića i suprugu susjedi opisuju kao pristojne i simpatične ljude i brižne roditelje te nemaju ideju tko bi im želio nauditi. Prije nekoliko godina Balinčić je otvorio tvrtku za planiranje i organizaciju rođendana, vjenčanja i drugih proslava. Zarađuje i kao DJ Alessandro puštajući glazbu na različitim događajima. Nakon ranjavanja u pucnjavi u ponedjeljak popodne završio je i na operacijskom stolu. Uspješno se oporavlja u bolnici, nadajući se da će policija ubrzo rasvijetliti mozaik zločina.

Komentara 1

MI
mickeyzg
15:22 02.09.2015.

A možda ženica nije znala čime joj se suprug bavi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije