Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u pritvoru

Hoće li za slobodu Andrije Draškovića biti potrebno 100 tisuća € jamčevine

Andrija Drašković
Foto: Screenshot Youtube
30.06.2015.
u 00:05

Drašković je prošli tjedan uhićen na splitskom aerodromu jer ga Belgija sumnjiči za sudjelovanje u ubojstvu Envera Hadrija

Andrija Drašković, koji je uhićen prošli tjedan u splitskoj Zračnoj luci Resnik, još uvijek u istražnom zatvoru na Bilicama čeka što će izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odlučiti o odluci suca istrage da mu se ekstradicijski pritvor zamjeni jamčevinom. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je da se Draškoviću ekstradicijski pritvor može zamijeniti jamčevinom od 100.000 eura te mjerama opreza koje uključuju oduzimanje putovnice te Draškovićevu obvezu da do daljnjeg boravi u hotelu u kojem je boravio prije uhićenja.

Na tu odluku žalilo se tužiteljstvo koje inzistira na ekstradicijskom pritvoru, ali i Drašković, koji smatra da je jamčevina previsoka. On je za čekanje odluke o izručenju na slobodi ponudio jamčevinu od 50.000 eura.

Drašković je uhićen temeljem europskog uhidbenog naloga koji je za njim prije godinu dana raspisala Belgija jer ga se sumnjiči je jedan od supočinitelja ubojstva albanskog aktivista za ljudska prava Envera Hadrija u Bruxellesu. Hadri je ubijen 25. veljače 1990. kada je hicima izrešetano njegovo vozilo. Ubojstvo je navodno naručio srbijanski SDB.

>> Uhićen srpski poduzetnik Andrija Drašković kojeg Belgija traži zbog ubojstva

>> Od sukoba klanova i ubojstava do svjedoka u slučaju Perković

Komentara 1

MU
mućanin1
07:48 30.06.2015.

Kakva jamčevina za ubojicu, trebalo bi i istražiti suca koji je izrekao ovu sramotnu presudu. Dobro znam kako rado naši lojalni građani napuštaju ovu jadnu državu prije izricanja presuda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije