Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usred noći

HGSS spasio dvoje britanskih penjača na Paklenici

hgss
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23.04.2014.
u 11:42

Dvojac se izgubio po povratku iz ispenjanog smjera u Velikom ćuku

Pripadnici HGSS-a iz Starigrada i Zadra sinoć su spasili dvoje penjača iz Velike Britanije koji su zalutali u kanjonu Paklenice. Naime, dvojac se izgubio po povratku iz ispenjanog smjera u Velikom ćuku, potvrđuje HGSS.

Oko 21 sat uputili su poziv upomoć koji je zaprimio Centar 112. Prema pristiglim informacijama, nalazili su se u blizini sajli, ali kako nisu imali rasvjetu, nisu mogli nastaviti do kanjona.

Odmah po dojavi njima u susret s vodom i rasvjetom krenulo je petero spasioca. Penjači su se nalazili na Đuzinu silazu, bili su bez ozljeda, ali dehidrirani. Nakon što su ih opskrbili tekućinom i dali im rasvjetu, spašavatelji su ih dopratili na sigurno do dna kanjona. Akcija spašavanja završena je oko 23.30 sati.

>>Lorencin: HGSS je najbolji turistički proizvod Hrvatske

Komentara 3

HA
hajduk1966
12:25 23.04.2014.

Da li je vrijeme da ti avanturisti pocnu placati kakvu policu ili sto slicno,jer ne znam kako to funkcionira. Hgss sigurno mora imati sredstva za djelovanje koja vjerovatno nisu mala,a agencije sto dovode ljude na planinarenja i sl.imaju korist odod toga pa neka uplate nesto za osiguranje ili to snose porezni obveznici koji kad idu u gljive uplate odredjeni iznos drzavi

Avatar pozitiva
pozitiva
12:11 23.04.2014.

Svaka cast ljudima iz HGSS-a. Vi ste pravi heroji. Koliko li ste samo zivota spasili...

IV
ivanlovin
13:19 23.04.2014.

Svaka cast Hgss, ali ti ce nam se ljudi uskoro smijati jer nece platiti ni lipe u drzavni proracun. U svim zemljama kad te idu spasavati poderu te po depu da se useres

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije