Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sestre napao poznanik

'Gušio me i gurao prste u oči, a policija ga odbila prijaviti'

kimy i sara golub
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/3
08.02.2016.
u 20:30

Nasilnik će proći nekažnjeno jer su ozljede starije sestre Golub liječnici okarakterizirali kao lakše pa ga policija nije kazneno prijavila

Iako su nakon subotnjeg izlaska sestre Kimy i Sara Golub bile žrtve seksualnog uznemiravanja i fizičkog nasilja, čije posljedice su jasno vidljive, 26-godišnjak, koji ih je brutalno napao, po svemu sudeći proći će nekažnjeno jer su ozljede starije sestre Golub liječnici okarakterizirali kao lakše pa ga policija nije kazneno prijavila.

– Apsolutno je neprihvatljivo da nasilnici ovako prolaze. To što nema teške tjelesne ozljede, odnosno prijeloma, ne znači da napada nije bilo. Psihička je ozljeda puno teža od fizičke – priča potresena 19- godišnja Sara Golub koju je 26-godišnji poznanik Ž. R. u noći sa subote na nedjelju  prvu napao. S njim i još dvoje prijatelja  sestre su krenule kući taksijem iz noćnog izlaska, a vidno alkoholizirani Ž. R. je 19-godišnjakinju u automobilu počeo "pipati" i seksualno uznemiravati. Kada mu je rekla da prestane, mladić je doslovno podivljao.

– Prvo me počeo vrijeđati i psovati, a onda me počeo udarati šakama po glavi. Tada je reagirala moja starija sestra i onda nas je počeo naizmjenično udarati – kaže 19-godišnjakinja. Stariju je sestru, kako tvrde, mladić počeo gušiti i doslovno joj kopati oči, a tragovi  nasilja jasno su vidljivi na licu i vratu 23-godišnje Kimy.

– U jednom trenutku mi se pred očima zamračilo i mislila sam da mi je iskopao oko – priča potresena Kimy. Ono što ih je posebno šokiralo jest to što taksist uopće nije reagirao na njihovo vrištanje sa zadnjeg sjedišta i molbe da zaustavi vozilo.

– Samo je rekao da nisam normalna i da odj....! Kada je vidio da mi iz očiju curi krv, zaustavio je automobil. Poznanika je odvezao kući, a mi smo s prijateljicom ostale na cesti – prepričava starija sestra Golub. Rano ujutro su s roditeljima otišle u bolnicu, a 23-godišnjakinji su dijagnosticirane samo lakše tjelesne ozljede.

– Išli smo napad prijaviti i u policijsku postaju, no tamo nam je inspektor rekao kako to nije niti za prekršaj. Kćeri su bile žrtve ozbiljnog nasilja, a sada ispada da će se mladić izvući. Savjetovali su nam da ga gonimo privatnim putem, što ćemo svakako učiniti – kaže majka dviju studentica.

– Mi smo napravili sve da naše kćeri budu sigurne. Van idu taksijem i vraćaju se kući taksijem, a u svakom trenutku znamo gdje su – objašnjava otac Zoran Golub. Kako bi upozorila na brutalni napad na dvije djevojke, koji bi mogao proći nekažnjeno, prijateljica sestara Golub napisala je i poruku na Facebook-profilu Vlade koji je odmah izazvao veliku pozornost javnosti te se počeo masovno dijeliti po Facebooku.

– Želim samo napomenuti kako nam nije cilj da se javno eksponiramo, već samo želimo upozoriti na rupu u zakonu kako se niti jednoj djevojci ovako nešto ne bi dogodilo – pojašnjava majka dviju sestara. One, pak, kažu kako im se poznanik nije javio kako bi se ispričao.  Iz zagrebačke policije poručuju da je kriminalističko istraživanje u tijeku i da se utvrđuju sve okolnosti događaja te da su na obavijesni razgovor priveli osobu koja se dovodi u vezu s ovim napadom.  Vlasnik Eko taksija Vjekoslav Marijanović, u kojem se napad dogodio, tvrdi kako o događaju ne zna ništa jer mu incident nitko nije prijavio, ali je kazao kako će provjeriti moguću odgovornost nekog do svojih zaposlenika. 

>> Molim pomoć! Zar sve te fizičke traume koje su doživjele vi nazivate lakšim tjelesnim ozljedama?

Komentara 49

Avatar anlaser
anlaser
21:07 08.02.2016.

Tata , plati štemere da razbiju đubre......

RH
renato.habek
20:42 08.02.2016.

Tog pacijenta bi trebalo propustiti kroz šake. Nekad su takve malo provozali u marici prije ispitivanja...

Avatar ciklama
ciklama
20:47 08.02.2016.

gdje li se sada taj mali .upak samo krije..?.. jaaavi se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije