Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određena jamčevine

Gram kokaina na ulici prodavali za 600 do 1000 kn

dileri
Foto: Goran Kovacic/pixsell
06.03.2015.
u 15:06

Jedini koji je izbjegao uhićenje Marovićev je suradnik Zuhdija Nadžak, koji je u Nizozemskoj, odakle je dopremao drogu

Oba narkobossa dviju kriminalnih skupina, Tomislav Jurčić iz Kastva i Istranin Dalibor Marović, u istražnom su zatvoru. USKOK je u akciji razbio dva međusobno povezana zločinačka udruženja s ukupno 23 člana koja su u poslu s drogom na području Istre, Primorja i Zagreba, u manje od godinu dana zaradila i podijelila 4,7 milijuna kuna. Osim šefova, Jurčića i Marovića i Marovićeva prvog suradnika Džemala Osmanovića iz Zagreba, u istražnom zatvoru u Rijeci završilo je još 13 osoba iz oba narkolanca, dok je jedini iz vrha kriminalne organizacije koji je izbjegao uhićenje i zatvor Marovićev suradnik Zuhdija Nadžak.

Nadžak je zasad na sigurnom, u Nizozemskoj, odakle je, sumnjaju istražitelji, upravo on za obje grupe nabavljao kokain i heroin. U prodaji gram kokaina stajao je od 600 do tisuću kuna, gram heroina 400 kuna, a gram amfetamina od 100 do 300 kuna.

Određujući istražni zatvor, sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc za osumnjičene je odredila i jamstva. Jurčić, Marović i Osmanović mogu na slobodu ako uplate 700 tisuća kuna, što su i najviše određeni iznosi jer se njih tereti da su s Nadžakom ustrojili zločinačku organizaciju. Ostalima su jamčevine određene u iznosu od najmanje 100 tisuća kuna, kao u slučaju Marovićeve majke i njezina muža te u iznosima od po 300, 400 i 500 tisuća kuna.

>> Na prodaji droge zaradili više od 4,7 milijuna kuna

Komentara 2

BO
borac2525
15:55 06.03.2015.

Hapsi hapsi!!

CA
campa
18:37 06.03.2015.

Sada će početi igre.Dobro će podmazati i nema tih dokaza koji se nemogu okrenuti u korist okrivljenika.Sudim po dosad viđenim slučajevima suđenju dilerima droga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije