Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Gotovo suđenje T. Merčepu, objava presude 12. svibnja

Tomislav Merčep
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/4
06.05.2016.
u 19:09

Tužitelj je kazao da je Merčep ljudima ispod sebe bio nesporan autoritet. Obrana tvrdi da Merčepu nije dokazano to za što ga se tereti

– Nema dokaza da je Tomislav Merčep formalno bio imenovan zapovjednikom pričuvnog sastava MUP-a, no iz iskaza svjedoka i priložene dokumentacije proizlazi da je faktički zapovijedao ljudima ispod sebe i da im je bio nesporan autoritet. Merčep je bio faktički zapovjednik, o čemu govori i to da je dio zarobljenih civila pušten nakon što je on to naredio – kazao je, među ostalim, tužitelj Silvije Sušac u završnom govoru na suđenju Tomislavu Merčepu.

Merčepa se tereti za ratni zločin nad civilima u Pakračkoj Poljani, Kutini i Zagrebu koncem 1991., jer je za zločine znao, a ništa nije učinio da ih spriječi. Sušec je detaljno analizirao izvedene dokaze zatraživši osuđujuću presudu za Merčepa. Merčepov branitelj Marko Ujević također je detaljno analizirao izvedene dokaze navevši kako smatra da nije dokazano da je Merčep počinio to za što ga se tereti. Objava nepravomoćne presude bit će 12. svibnja.

>> Tomislav Merčep: Nemam se od čega braniti

>> Merčepu i Milankoviću nisu prekršena prava

Komentara 4

Avatar babas
babas
03:02 07.05.2016.

Istinski heroj domovinskog rata,zločinci su oni koji mu sude!

LA
lakočemo
06:19 07.05.2016.

a da se šepurio u to vrijeme i je a gle ga sada ko pokisli miš

AN
Andreeejjj
20:07 06.05.2016.

Auuuu...preplašeni svjedoci su svi redom LAGALI u korist tog "malog diktatora i smeča"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije