Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki požar u Osijeku

'Gorjela je nafta, bilo je jako opasno za gasitelje, ali smo lokalizirali požar'

požar. Drava International
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
25.02.2015.
u 22:45

Vatrogasci su dobili dojavu od vozača iz tvornice u 20.41 sati da je došlo do požara u tvornici Drava International. Krenula su odmah dežurna vozila

Golemi požar buknuo je večeras u Osijeku u hali Drava Internationala, najveće hrvatske tvrtke za preradu plastike. Svi su profesionalni vatrogasci na nogama, a u pomoć im priskaču i DVD-i.

– Nema za sada dojava o ozlijeđenima, cestovni promet teče normalno, a za željeznički će se još vidjeti. Sljedeći vlak prolazi u 21.45 sati – rekao nam je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske oko 21.30. Situacija je, potvrđuje policija, ozbiljna.

Vatrogasci su dobili dojavu od vozača iz tvornice u 20.41 da je došlo do požara jer se zapalilo gorivo u tvornici. Krenula su odmah dežurna vozila. Prva ekipa vidjela je na kraju zgrade opožarenu halu od dvije tisuće kvadrata

– Bio je jako visok plamen koji se kovitlao. Prepoznali smo odmah ugljikovodike. Zapalio se 10.000 litara nafte iz nama nepoznatih razloga – otkriva zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka Boris Banjan.

Požar je izbio na krovu koji je propao u halu, a postojala je opasnost da stradaju i skupi strojevi. No, bio je to opasan zadatak i za same gasitelje.

– Postojala je vrlo velika opasnost za naše ljude, no mislim da je najgore iza nas – rekao je Banjan oko 22 sata. Požar je tada lokaliziran, no ugašenim će ga proglasiti ujutro. Cijelu će noć dežurati na požarištu.

– Materijalna je šteta sigurno velika – rekao je Banjan.

Jedan od petero vlasnika ove tvrtke jest i Zoran Gobac, vladar hrvatskog rukometa.

Drava International reciklira plastični otpad, a zahvaćena je navodno hala u kojoj se izrađuju plastične vrećice. Tvrtka je, inače, prije dvije godine započela i proizvodnju sintetičkog dizela, za što je nabavila 2,2 milijuna eura vrijedno postrojenje. Upravo zbog tog goriva opasnost od požara bila je još veća.

Komentara 10

SV
Sumrak Vremena
22:17 25.02.2015.

dečki sretno i čuvaj te se životi su bitniji od zgrada i pogona

DU
Deleted user
22:04 25.02.2015.

Najgore je to što se sagorijevanjem plastike stvara dioksin, koji se onda taloži na tlu naokolo, izrazito je kancerogen i nemoguće ga se riješiti kasnije! Zato Europa bježi od spalionica smeća a nama je to super!

BL
blackstone
23:03 25.02.2015.

Ili je gobac sam potpalio,ili su mu poslovni partneri iz regije poslali čestitku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije