Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gazda mu nije dao kamion pa u direktora ispalio tri hica iz pištolja

Rudolf Hruškar
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/2
09.12.2009.
u 10:12

Direktor je s teškim ozljedama prevezen u Opću bolnicu Zabok pa potom u KBC Dubravu, a kako doznajemo, trenutačno je na operaciji. Revoltirani Hruškar u direktora je ispalio tri hica, ranivši ga u nogu, ruku i trup.

Rudolf Hruškar (62), djelatnik tvrtke Bačani transporti, ušao je danas malo poslije devet sati u ured tvrtke u Bedekovčini te u direktora Ivana Ščapeca (38) iz Zlatara ispalio tri hica. Pogodio ga je u nogu, ruku i trup.

Prijetio djelatnicima
S teškim ozljedama Ivan Ščapec prevezen je u Opću bolnicu Zabok, a potom u KBC Dubravu gdje je i operiran i izvan je životne opasnosti. Hruškar je otišao s mjesta nesreće te se sam prijavio policiji u Novom Marofu. Tijekom dana uz kaznenu je prijavu za pokušaj ubojstva priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu. U to je vrijeme u uredu bila i Bačanijeva snaha koja nije ozlijeđena, ali je u šoku.

Krvi je u uredu bilo posvuda, članovi obitelji u kući u kojoj je i ured čuli su pucnjeve, nastala je vika – kaže nam gazda Josip Bačani. U Bačani transportima Rudolf Hruškar radio je deset godina. Nesuglasice s poslodavcem počele su prije dvije godine kada je Hruškar, koji je ondje bio vozač, dobio otkaz. Iako je prema riječima obitelji Bačani Rudolf njima prijetio, nitko nije očekivao da će probleme rješavati pištoljem.

Posljednja tri tjedna Rudolf je dolazio na posao, ali kako nam je rekao, svi su ga ignorirali, zaključavali su vrata ureda, a on je sjedio u svom automobilu na parkiralištu i čekao milost Bačanijevih.

Odbio poslušnost
U ponedjeljak nam se požalio na poslodavce rekavši kako je dobio otkaz pa ih je tužio, ali su ga prije završetka suda Bačanijevi vratili na posao jer su vidjeli da će izgubiti spor. Rudolf nam je dan prije rekao kako nije divljak, no Bačanijevi ga nisu htjeli pustiti za upravljač kamiona vrijednog 200 tisuća eura, već su mu ponudili mjesto pomoćnog vozača.

– Nismo imali u njega povjerenje jer boluje od depresije, a imali smo i problema s njim, znao je odbiti odlazak na put. Odbio je otići na procjenu radne sposobnosti u Zabok, to je napravio na svoju ruku u Zagrebu. Rekao je da ide kamo hoće. Zbog svoga zdravlja trebao je otići u mirovinu. Znao sam mu reći da se pribere, da će se sve riješiti – kazao je gazda. Vozači o poslodavcu imaju lijepe riječi, a za kolegu Rudolfa kažu kako je malo na svoju ruku. 

Komentara 21

OB
-obrisani-
13:50 09.12.2009.

Ma nemože neko imati plaću 30.000 tisuća kuna a radnik 3000 tisuće kuna pa toga nema nigdje u svijetu osim u ovoj državi!Dajte gospodo u vlasti rangirajte cijenu rada kao u evropi,automehanićar ima ovu satnicu ,zidar ovoliku i tako sve ,dok nema cijene rada mi smo svi pušiona! Ćistaćica je prijavljena na minimalac sa 4 razreda osnovne škole a ja koji imam vss isto sam prijavljen na minimalac,ova država provodi kriminal da bi zaštitila kvazi poduzetnike i menađere državnih firmi i direktora!l

Avatar Robinzon
Robinzon
14:27 09.12.2009.

Slučajno znam kako su tretirani vozači u privatnim prijevozničkim firmama.Pola plaće se ne registrira, isplaćuje se u gotovini na ruke, a rade koliko im gazda keže.Nemaju godišnji.Formalno ga imaju, ali neka se netko usudi koristiti ga.Još manje im je plaćen. Čovjek od 63 godine nije kriminalac, pa ni kada upuca gazdu kriminalca.I ja bih tako postupio.

OB
-obrisani-
13:36 09.12.2009.

deset godina je bio dobar radnik ,a sad najednom ne valja,,,6000 kuna koje dobiva da li je i prijavljen i na mirovinskom na taj iznos,, neka mirovinsko kaže koli9ka mu je plaća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije