Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA OPTUŽBE

Gavrilović: Ovo je nastavak hajke državnih institucija

Đuro Gavrilović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
26.11.2014.
u 19:29

"Prilikom kupnje Mesne industrije Gavrilović u stečaju postupao sam u cijelosti u skladu sa zakonskim propisima"

Uvjeren sam da ovo predstavlja nastavak hajke državnih institucija zbog međunarodne arbitraže u kojoj Mesna industrija Gavrilović potražuje odštetu od Republike Hrvatske. Pritiscima na mene osobno, moju obitelj te tvrtku Gavrilović želi se utjecati na konačnu odluku arbitražnog suda – priopćio je vlasnik kompanije Georg (Đuro) Gavrilović.

Tvrdi kako će i o tom procesu iniciranom od Državnog odvjetništva RH obavijestiti arbitražno vijeće u Washingtonu (SAD) zaduženo za rješenje spora između njegove kompanije i Vlade RH, od koje, kako je Večernji list ranije pisao, traži odštetu u visini od 300 milijuna eura.

– Poduzet ćemo sve zakonske mjere kako bismo zaštitili naša prava kao investitora i zatražiti od arbitražnog vijeća, ali i drugih međunarodnih institucija, zaštitu od tih pritisaka. Prilikom kupnje Mesne industrije Gavrilović u stečaju postupao sam u skladu sa zakonskim propisima te ću potpuno surađivati s istražnim tijelima kako bih dokazao da sam je na javnom natječaju 1991. kupio na zakonit način – poručio je Gavrilović.

USKOK, je podsjetimo, donio rješenje o provođenju istrage protiv Gavrilovića zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na ta djela u vezi s odredbama Zakona o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije.

Opširnije o USKOK-ovoj pokrenutoj istrazi čitajte OVDJE.

>> Gavrilović od RH traži 300 mil. eura odštete i 500 nekretnina

Komentara 31

Avatar Nancy_Callahan
Nancy_Callahan
20:15 26.11.2014.

Ako sve moze dokazati, u cemu je problem i frka sto se istrazuje? Svi nevini, a svi na iglama kad ih se priupita nesto.

AN
Antejagec1
20:00 26.11.2014.

He,he,he, uvjek ista pjesma,kad nekog iz hdz ulove u pljacki.Senader je isto tako pricao,polancec,crni-marko jos uvijek pita,, zar je bilo pljacke,, nadan vidosevic rece ,, muz zadnji sazna,, bandic isto tako,, kalmeta kaze ,, nemam pojma o tome,,.....Treba vas odreda u prugastim haljama vodati gradovima sa natpisom. OVO SU PLJACKASI LIJEPE NASE,,.

ZO
zombi101
19:40 26.11.2014.

Javni natječaj 1991., u to ne treba sumnjati.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije