Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jasmina Bilonić:

'Fra Šime mi je u torbi dao 468.000 eura da ih dam Tvrdiću'

šime nimac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
15.04.2014.
u 14:15

– Ne, ja sam šokiran! – odgovorio je, svjedočeći, Tvrdić, bivši košarkaš

– Fra Šime Nimac podignuo je s računa 468.000 eura. Predao mi je torbu s novcem ispred Jokera, da je dam Damiru Tvrdiću u čiju tvrtku želi ulagati. Novac sam predala Tvrdiću, u ulici kod njegova stana u Splitu – dio je iskaza Jasmine Bilonić, bankarice fra Šime Nimca kojoj se, zajedno s njim, na splitskom Županijskom sudu sudi zbog pronevjere 9,8 milijuna crkvenog novca.

– Ne, ja sam šokiran! – odgovorio je, svjedočeći, Tvrdić, bivši košarkaš, povezan sa švicarskom agencijom koja prati sportaše, na pitanje Željka Ćapina, odvjetnika koji zastupa Crkvu, je li preuzeo novac od Jasmine Bilonić kao što je ona navela u svome iskazu.

Ispitana je i odvjetnica Rozita Vidan koja je svjedočila kako ju je s fra Šimom Nimcem upoznala Jasmina Bilonić, koju poznaje već 10-ak godina, u svibnju ili lipnju 2012. godine, na sastanku na Šibenskom mostu s vlasnicama poslovnih prostora u Zadru i Biogradu na Moru koje je fra Šime mislio kupiti. Posao nije realiziran kao ni kupnja nekretnine u Postirama za koju je slala ponudu u ime Šime Nimca.

Ona je 1. kolovoza 2012. sastavila i nacrt ugovora o kratkoročnoj pozajmici Ivanu Validžiću koji je o tome svjedočio u ponedjeljak, a 22. kolovoza, na zahtjev Jasmine Bilonić, sastavila je punomoć kojom Jasmina, kao vlasnica plovila, ovlašćuje Šimu Nimca da njim upravlja i raspolaže vezom u marini Kornati. Zastupala je fra Šimu Nimca u jednom pravnom poslu vezanom za župu u Baškoj Vodi, gdje je bio fratar, kao i u jednom prekršajnom postupku, a sve ostale usluge koje je za njega radila navela je u specifikaciji, no za njih nije ispostavila račune niti su plaćeni.

– Jesam li vam potpisao punomoć? – pitao ju je fra Šime.

– Za ove poslove ne treba punomoć – rekla je odvjetnica, a isti je odgovor dala i na njegovo pitanje jesu li sklopili ugovor da ga ona zastupa.

Pitao ju je je tko je tražio specifikaciju troškova i je li mu je ona dostavila, kao i da li mu je mailom slala ostale dokumente, poput ponuda za kupnju nekretnina koje spominje. Odgovorila je kako je specifikaciju tražila Jasmina Bilonić i da ona pretpostavlja kako mu je dostavljena.

– Ne sjećam se jesam li vama slala dokumente, ali imali ste saznanja, usmeno smo razgovarali – odgovorila je Vidan.

– Osim ovrhe i prekršaja, tko je od vas naručio ostale radnje?

– Zajedno s gospođom Jasminom dolazili ste u više navrata, a ne mogu se sjetiti tko je što naručio – odgovorila je Vidan.

– Jeste li prošlog ljeta s Bilonić plovili brodicom po našem Jadranu?

– Neću odgovoriti.

– Jeste li joj jamac za kredit od 50.000 eura?

– Da. Ovim je završeno ispitivanje svjedoka u utorak. Bit će zanimljivo pratiti nastavak suđenja u kojemu okrivljenici Bilonić i Nimac sve više krivnju prebacuju jedno na drugo.

>>'Fra Šime mi je posudio novac, a Jasmina mi je rekla da poderem ugovor'

Komentara 2

LE
LeonardS
15:34 15.04.2014.

Da li vidite sada što znači pustiti iz pritvora optuženika, da je neznam kolika jamčevina to je polog da se uspješno izvuće od odgovornosti i ako je otuđenje novca ,pa s tim novcem plača jamčevinu

CH
CH2710
18:24 15.04.2014.

Dovezao se tip s vrlo skupim autom pred Sabor i tamo ga parkirao. Kaže mu čuvar - nemojte tu parkirati, jer tu stalno ulaze i izlaze političarke i političari. Ma, nema veze... imam vrlo dobro osiguranje protiv krađe...@...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije