Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrivio bankaricu

Fra Šime: Jasmina me planirano prevarila

fra šime
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/4
24.11.2014.
u 13:55

– Novac je župni – istaknuo je fra Šime

Fra Šime Nimac iznio je obranu u slučaju prodaje crkvene zemlje u Baškoj Vodi i nestanka gotovo 10 milijuna kuna sa župskog računa. Istaknuo je kako je imao namjeru obnoviti crkvu i nikad mu nije palo na pamet zadržati novac.

– Novac je župni – istaknuo je fra Šime.

Milijun eura ostavio je na računu župe, a da ga zaštiti, kako ne bi bio potrošen u druge svrhe, dio je prebacio na privatni račun. Međutim, kako je nailazio na probleme u namjeri da obnovi crkvu, kaže kako mu je njegova bankarica Jasmina Bilonić savjetovala da novac skloni.

– Imali smo profesionalan i službeni odnos – rekao je fra Šime iako je bankaricu upoznao u svibnju, a za nekoliko mjeseci glavnina crkvenog novca, tvrdi Nimac, bila je kod nje. Priznaje da je kupio novi Passat, ali stari mu je prešao 300.000 km i bio je star četiri godine.

Para sam nešto imao, nešto pozajmio – rekao je Nimac. Brod je kupila Bilonić sugerirajući mu da ima novac. Dio joj je dao, trebala ga je vratiti, ali nije. Obrana je trajala 5 do 6 sati i on tvrdi kako je što na račun, što u torbama i "škartocima" najveći dio para završio kod Bilonić.

– Novac sam podigao s računa zbog nepravde. Nisam ga potrošio. Bio sam uvjeren da će novac vratiti – rekao je fra Šime koji kaže da je riječ o planiranoj prevari. On sutra nastavlja s obranom, nakon čega ce obranu iznijeti i Bilonić.

>> Grkinić: Jasmina je kupila jahtu. Spojio nas je fra Šime

Komentara 41

Avatar deja
deja
14:47 24.11.2014.

Kada bi u Hrvatskoj lopovima sjekli ruke u Saboru bi umjesto gumba za glasanje bile pedale.

HE
hercegovac...
14:24 24.11.2014.

Sudeć po ovoj slici - nije loše fra Šime, nije uopće loše...

Avatar tituš
tituš
14:47 24.11.2014.

E moj fra Šime, lako je biti fratar, vidiš kako je plaćati picu cijelog života. Lakše je u skromnosti samostanskih zidova moliti, nego u bogatstvu Lepoglave "uživati" ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije