Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTETILI GRAD SPLIT

Fizijatar i bivši član predsjedništva HVIDR-e osumnjičeni za lažiranje dokumentacije ratnih invalida

Slovenska policija
Foto: Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL
20.12.2014.
u 13:55

Grad Split je plaćao te fiktivne račune

Splitska policija uhitila je 64-godišnjaka i 57-godišnjaka koje sumnjiči za zloporabu položaja, a prema pisanju Slobodne Dalmacije, uhićeni su splitski fizijatar dr. Smiljan Grgurev i Nenad Tomić, donedavni član predsjedništva splitske HVIDR-e.

Kako je priopćeno, osim za zloporabu položaja kojom je Grad Split oštećen za 600.000 kuna, sumnjiče se i za krivotvorenje isprava, a djela su počinjena od 2005. do 2011. Dr. Grgurev, koji je kao vlasnik privatne zdravstvene ustanove imao zaključen ugovor s Gradom Splitom o pružanju medicinskih usluga hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata, sumnjiči se da je Gradu Splitu ispostavio fiktivne račune u kojima je lažno prikazao pružanje medicinskih usluga osobama, čije podatke mu je dostavljao Tomić.

Tomiću su ti podaci bili dostupni u HVIDR-i, a sumnja se da je to činio u dogovoru s Grgurevom i bez znanja odgovornih osoba i članova HVIDR-e, za koje je u tim fiktivnim računima bilo navedeno da su im pružene medicinske usluge. Grad Split je plaćao te fiktivne račune, čime je oštećen za 600.000 kuna. Grgurev i Tomić su privedeni na policiju, nakon čega im slijedi i dovođenje pred suca istrage.

>> 'Grupa ljudi može se ponašati huliganski, no reci to i - leti glava'

Komentara 5

TA
tamanitelj
17:46 20.12.2014.

Dodro napišite koje stranke je član

R1
rvat 1991
15:22 20.12.2014.

Auto na slici je slovenska policija...tupsoni

R0
R00kie
14:15 20.12.2014.

branitelj ostetio drzavu? ma neeeeeeeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije