Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO UBOJSTVO

Davidu Komšiću određen jednomjesečni istražni zatvor

David Komšić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/12
24.02.2017.
u 17:35

Otkriveno je i da je 2013. godine Komšić bio prijavljivan za narušavanje javnog reda i mira ispred noćnog bara Ice

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u petak je odredio jednomjesečni istražni zatvor Davidu Komšiću, zbog ubojstva 19-godišnje Kristine Krpljan, doznaje se na sudu.

Na prijedlog tužiteljstva Komšić je zatvoren kako tijekom istrage ne bi utjecao na svjedoke i dokaze, ponovio nedjelo, ali i zbog posebno teških okolnosti zločina za koji ga terete.

Nije bio pod utjecajem alkohola

David Komšić prijavljen je za kazneno djelo teškog ubojstva prema članku 111. Kaznenog zakona, stavci 2., 3. i 4. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Komšić je danas priveden u Državno odvjetništvo, gdje je stigao i njegov otac Ivo Komšić.

Prema stavcima stavcima za koje je prijavljen, kaznom zatvora od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kaznit će se (2.) tko ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, (3.) tko ubije blisku osobu koju je već ranije zlostavljao, odnosno (4.) tko drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.

Ubojstvo Kristine Krapljan izvršio je tako da ju je nožem ubo više od 30 puta, a u tom trenutku nije bio pod utjecajem alkohola.

Iz policije su potvrdili da je mjera zabrane prilaska i komunikacije, koja je bila na snazi od svibnja do srpnja 2015. godine, kršena četiri puta. Policija je o tome svaki put izvijestila DORH koje očito na to nije reagiralo.

Otkriveno je i da je 2013. godine Komšić bio prijavljivan za narušavanje javnog reda i mira ispred noćnog bara Ice.

>> Izbo ju je kad mu je rekla da čeka dijete s drugim

>> 19-godišnji David prije ubojstva napisao na Instagramu: 'Bog prašta, mafija ne!'

Komentara 99

TM
trade_mark
10:44 24.02.2017.

gdje su mu roditelji? htio bih znati što oni imaju za reći o svemu tome, o svome sinu i o tome kako su ga odgojili!

CM
Cile_Mile
10:51 24.02.2017.

Sustav štiti nasilnike, mamine i tatine sinove, a ne nemoćne i nezaštićene zrtve.

PR
prdovan
11:07 24.02.2017.

Preko Facebook profila ismijavao policiju, sad ga barem narednih godina "smećari" (kako ih zvao) neće morati tražiti, znaće na kojoj adresi krevet grije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije