navigacija Crna kronika 2
priznao krivnju

Emir Hadžihafizbegović osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na četiri godine

Podsjećamo, nesreća se dogodila na autocesti A3 kod mjesta Bročice 12. listopada 2014. Očevidom i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio uvjetima u prometu

Foto: Nikola Čutuk/pixsell

Glumac Emir Hadžihafizbegović danas je na Općinskom kaznenom sudu u Sisku pravomoćno osuđen na kaznu od godine dana zatvora, koja se neće izvršiti ukoliko u iduće četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Rezultat je to potpunog priznanja krivnje i sporazuma sklopljenog sa Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku.  Osuđen je zbog prometne nesreće koja se dogodila
12. lsitopada 2014.  na autocesti A3 kod mjesta Bročice i u kojoj je smrtno stradala Ankica Kuduz (63).

Sporazum je sklopljen još u lipnju 2015., a nije mu se protivila ni manekenka Lana Kuduz, kćer stradale Ankice. Optužno vijeće Općinskog suda u Sisku, koje je vodila Vera Bubaš, potvrdilo je nagodbu i izreklo dogovornu kaznu.

Odvjetništvo je utvrdilo kako je poznati glumac zanemario znakove ograničenja brzine te vozio brzinom od najmanje 125 kilometra na sat. U pokušaju da izbjegne parkirano vozilo čiji je vozač miejnjao gumu skrenuo je udesno i udario u Ankicu Kuduz, koja se nalazila izvan svoga automobila, na kojem je također guma bila probušena. Na licu mjesta je preminula, a Emir Hadžihafizbegović zadobio teške tjelesne ozljede.

Odvjetništvo se na nagodbu odlučilo zbog nekoliko olakotnih okolnosti - prometna signalizacija o radovima na autocesti bila je već ranije srušena, drugi automobil se nalazio zaustavljen na lijevoj prometnoj traki pa je Hadžihafizbegović bio prisiljen ga izbjeći pri čemu je udario poginulu koja nije imala reflektirajući prsluk. Kao olakotna okolnost uzeta je i činjenica da je Hadžihafizbegović razvio prijateljski odnos s kćeri poginule, koja se također nalazila na mjestu nesreće, a koja se nije protivila sklopljenoj nagodbi.

Hadžihafizbegović mora platiti i 8.247,20 kuna sudskih troškova. Podsjećamo, nesreća se dogodila na autocesti Zagreb-Lipovac kod mjesta Bročice 12. listopada 2014. Očevidom i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio uvjetima u prometu. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak, a brzina je bila ograničena na 60 kilometara na sat.

Prekršajno je prijavljen i vozač automobila županjske registracije P. A. (46), koji je na preticajnom traku mijenjao gumu. Zbog prebrze vožnje podnesena je prijava protiv još jednog vozača osobnog vozila te protiv vozača nepoznatog vozila zbog oštećenja prometne signalizacije i bijega s mjesta nesreće. Taj potonji otkriven je mjesecima kasnije. Za oštećenje prometne signalizacije kojom su bili označeni radovi na autocesti, a zbog čega su gume probušene i na automobilu pokojne Ankcie Kuduz u listopadu lani je Goran Karlović (36) iz Zagreba na sisačkom Općinskom sudu zbog kaznenog ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci, uvjetno na dvije godine.

>> Emir Hadžihafizbegović usmrtio majku poznate manekenke

>> Vozača teretnjaka uhvatili tek kada je gazda prijavio štetu

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (8 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

84
Registracija
 • Bojans Bojans

  11.03.2016 u 12:48h

  Neki od poznatih bi i da ubiju bilo koga i s bilo čim dobili uvjetno. Samo moraju pazit da to ne ponove u kratkom roku.
  31 89% 4
 • think pink

  11.03.2016 u 13:11h

  znači ubiješ ženu... priznaš krivnju... dokaže se da si vozio prebrzo... i kazna NULA dana zatvora. dobrodošli u smetlište od države zvano hrvatska
  24 80% 6
 • Hrabraja Hrabraja

  11.03.2016 u 12:45h

  Mijenjao je kotac i istovremeno vozio prebrzo, boze zgromi me.
  17 81% 4
 • muharem264 muharem264

  16.03.2016 u 21:04h

  Jel to sudjeno Samiru Fazlinovicu.
  0 0% 0
 • Tihomir 65 Tihomir 65

  15.03.2016 u 09:02h

  Konačna istina je da je pijana baba svojom ne pažnjom i totalno ne neormalnim ponašanjem na terenu mu napravila veliku štetu u životu i kaznu .."""Ubio bi ju svako na njegovom mjestu""" Kako sam i sam prolazio krz to mjesto događaja samo par minuta kasnije slučano znam točno kako je bilo ovdje je slabo opisano nema fotosa i zato izgleda da je djelom i njegova krivica. Kčer zna zašto je tako postupila jer je on žrtva spleta mnogih nesretnih okolnosti. A sam žrva je nevjerovatno naivno postupila. Na prostoru gdje je jedna vozna traka nastala bez oznaka koje je sve porušio neki kamion prije i potom automobil koji se zabio u ljevoj traci u hrpu metalnih ograda tamo poslaganih ... Popravljati gumu u totalnom mraku kaosu gdje nema mogučnosti da se izbjegne bilo što na autoputu uz desnu usku zaustavnu traku bez svjetla bez postavljenog trokuta bez prsluka svjetlečih bez žmigavaca .. I potom još iziči na jedinu jedinu voznu traku . Potpisujem da bi od nas normalnih vozača svi mi doživili100% istu sudbinu !
  0 0% 0
 • Zezanje

  13.03.2016 u 10:13h

  Nije da mu zelim zlo i da mu zelim da ide u zatvor, ali hebes drustvo koje nezna sto ce sa sobom.
  1 100% 0
Pregledaj sve komentare