Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKE TOPLICE

Poginuo u eksploziji nakon što se zabarikadirao u stan i detonirao plin! Policajac među četvero ozlijeđenih

eksplozija
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/11
07.11.2016.
u 21:11

Među ozljeđenima je i policajac koji je bio na osiguranju. Stradao je od udarnog vala nakon eksplozije

U Varaždinskim Toplicama došlo je do eksplozije u stanu tijekom koje, kako su nam potvrdili u policiji, jedna je osoba poginula.

Prema posljednjim informacijama, ozlijeđene su četiri osobe kojima je pomoć pružena u bolnici. Ne radi se o težim ozljedama. Za poginulu osobu u policiju su zasad samo potvrdili da se radi o muškarcu. Sutra ujutro će u Varaždinske Toplice stići stručnjaci za vještačenja kako bi utvrdili točan uzrok eksplozije.

Među ozljeđenima je i  policajac koji je bio na osiguranju. Stradao je od udarnog vala nakon eksplozije.

Kako doznajemo, muškarac koji je poginuo bio se zabarikadirao u stan i prijetio te naposljetku detonirao plin.

U policiji kažu da ulica nije bila blokirana prije eksplozije, kako je to ispričala jedna stanarka, nego nakon nje jer je prijetila opasnost od požara. Kažu i da ih stanar nije zvao telefonom prije eksplozije, kako tvrde neki stanari.

Prijetio da će dići kuću u zrak?

Eksplozija se dogodila u Ulici braće Radića 7, u kući s više stanova. Urušio se dio kuće, a ulica je zatvorena. Nakon eksplozije uslijedilo je spašavanje stanara.

Neslužbene su informacije da je došlo do eksplozije plina, no to još nije potvrđeno. Državno odvjetništvo provodi očevid.

– Gledala sam televiziju kad je nekaj strašno grunulo! Popucala su mi stakla na prozoru u kuhinji. Ne znam kaj se desilo, nitko mi ništa neće govoriti. Ulica nam je zatvorena, u strašnom sam šoku i sva se tresem – rekla je susjeda nastradalih koja je čula eksploziju.

Nedaleko od urušene kuće, na adresi Braće Radića 14, nalazi se dječji vrtić. U ulici kažu da je eksplozija grunula oko 17.30 sati. Među uplašenim stanarima proširila se priča da je jedan od stanara prijetio da će dići u zrak kuću.

– Svi smo na ulici koja je zatvorena, ne može se u nju. Ne poznajem ljude koji žive u toj kući – kaže stanarka koja živi stotinjak metara od mjesta eksplozije.

Susjedi ne poznaju muškarca

– U 17.27 sati nazvala me susjeda i rekla da je ulica blokirana i da ne može doma. Čudno mi je bilo zašto bi bila blokirana kad nisam čula ni vatrogasce ni policiju. Nije prošlo ni dvije, tri minute kad je odjednom grunulo! Bilo je to nešto neopisivo, sve se treslo, okolo su letjeli crjepovi i cigle. Nazvala me kuma da joj pomognem, da je ozlijeđena jer su komadi kuće doletjeli i do nje, a ona živi blizu mjesta nesreće. Rekla mi je da je čula da je čovjek koji je živio u stanu u prizemlju pustio plin i digao kuću u zrak – ispričala nam je stanarka Ulice braće Radića koju od mjesta eksplozije dijeli samo jedna kuća.

Srušena kuća podijeljena je na dva stana, a eksplozija se dogodila u stanu u prizemlju, u koji se navodno tek nedavno netko uselio. Zato susjedi i ne poznaju muškarca za kojeg se neslužbeno smatra da je poginuo u eksploziji.

Nisam ga nikad vidjela, tek sam danas vidjela da je u dvorištu parkiran automobil – kaže susjeda.

>> Susjedi bračnog para Bajac zbrajaju štetu na svojim stanovima; neki trebaju potpunu obnovu, neuseljivi su

>> Eksplozija u Kuterevu: Policija ulovila osobu koja je postavila bombu u drvarnici

Komentara 8

MI
miso
21:22 07.11.2016.

Pišete o plinu, kućui, susjedima, ... ovrhe i blokade ne spominjete?

KR
kresimirn
22:59 07.11.2016.

jel se covjek zatvorio u kucu jer nije mogao platiti ovrsnu mafiju koju podrzava ovaj kriminalni sustav ?

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
19:58 07.11.2016.

plinske instalacije nitko ne kontrolira,, gledam danas u njemackoj dvojica obilaze sve redom prikljucke za vodu, kontroliraju na ulici moze li se za ne daj boze zatvoriti voda u svakoj kuci ..... to u hrvatskoj dozivio nisam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije