Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Karlovcu

Sjekirom ubio suprugu pa plinom dignuo kuću u zrak: 'Svi smo izletjeli van. Vidjeli smo dim i vatru. Strašno!'

Eksplozija Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac
1/12
12.10.2016.
u 20:10

Oni su već dvadesetak godina zajedno. Nekad bi se posvadili, ali onda bi se ubrzo šetali gradom držeći se za ruke

 – Čula sam strašnu eksploziju, čitava se kuća zatresla, a onda su počeli otpadati dijelovi krova i šute na dvorište. Svi smo iz zgrade izletjeli van da vidimo što se to na katu dogodilo, vidjeli smo dim i vatru. Strašno! – kazala nam je Marija Sabljaković, vlasnica kuće u Karlovcu na Strossmayerovu trgu 2. U jednom od pet stanova, u kojem su živjeli Ivan i Danica Bajac, koju su susjedi zvali Dana, jučer oko 14 sati odjeknula je snažna eksplozija, a potom buknuo požar.

Stanari su odmah pozvali vatrogasce koji su ubrzo došli na mjesto događaja i lokalizirali požar. I dok se neko vrijeme govorilo kako je riječ o nesretnom slučaju, eksploziji plina u stanu u kojoj je na mjestu preminula supruga Danica (63), neslužbeno doznajemo kako se ipak dogodilo ubojstvo i pokušaj samoubojstva. Navodno je Ivan, koji je imao psihičkih problema i koji se navodno prije nekoliko mjeseci već pokušao ubiti, svoju nevjenčanu suprugu od koje je mlađi desetak godina najprije usmrtio udarcem sjekirom u glavu. Ostavio ju je da leži pokraj prozora pa je u kuhinju donio dvije plinske boce, otvorio ih, pustio plin i namjerno izazvao eksploziju. Pritom je teško ozlijeđen i upitno je hoće li mu liječnici karlovačke Opće bolnice uspjeti spasiti život.

– Oni su već dvadesetak godina zajedno, ona je bila u mirovini, on nezaposlen i nismo znali da imaju problema. Istina, ponekad bi se posvadili, ali onda bi se ubrzo šetali gradom držeći se za ruke. Bili su ljubazni i kulturni. Nažalost, Dana je prije nekoliko mjeseci operirala karcinom dojke i znala nam je govoriti da bi bez Ivana bila izgubljena, da joj je kuhao, nosio jelo dok je bila bolesna – kažu nam susjedi. Dana je mirovinu stekla u tvornici Lola Ribar, gdje je navodno neko vrijeme radio i on, ali je sada bio bez posla. Živjeli su sami, bez djece.

– Na teren smo poslali četiri vozila i u gašenju požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca. Uzrok eksplozije, koja je izazvala požar, plin je iz dviju otvorenih boca – potvrdio je Miroslav Rade, zapovjednik karlovačke vatrogasne postrojbe.     

>> Eksplozija na trajektu s turistima, poginulo dvoje ljudi

>> Eksplozija kod policijske postaje u Istanbulu, ranjeno 5 osoba

Komentara 3

KA
karlovcankica
15:11 13.10.2016.

on 49 ona 63...naravno da su obadvoje neki BEDAKI

DJ
djakputnik
07:57 13.10.2016.

Šatoraš iz Savske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije