Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na vrijeme ih vidjeli

Dvojica policajaca spasila sedmero njemačkih turista čiji se čamac prevrnuo na moru

pomorska policija
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/10
30.07.2015.
u 15:47

Policajci su bili u redovnoj kontroli kad su u medulinskom akvatoriju vidjeli prevrnut čamac i osobe kako plivaju u moru

Dvojica policajaca spasila su jučer u moru kraj Medulina sedmero Nijemaca. Naime, policajci pomorske policije PU istarske obavljali su jučer sa službenim plovilom  P-318  redovnu ophodnju morem u medulinskom akvatoriju, kada su oko 11.10 sati kod rta Franina uočili prevrnuto plovilo i  osobe kako plivaju u moru.

U moru se nalazilo sedam državljana Njemačke, pet  odraslih osoba i dvoje djece, 54-godišnjak,  53-godišnjakinja, 48-godišnjak, dvije 18-godišnjakinje, 13-godišnjakinja i  11-godišnjak.

Policajci su izvukli svih sedam osoba te  su ih utoplili dekama, dali im napitke i pružili im svu potrebnu pomoć.

Kada su se njemački državljani dovoljno oporavili, ispričali su policijskim službenicima  da su tog jutra iznajmili plovilo u Medulinu te su se uputili prema rtu Kamenjak na kupanje.  Nakon pola sata vožnje, dolaskom do rta Franina,  uočili su jake valove, no nisu stigli na vrijeme reagirati već su se  zabili u prvi, a  potom i u drugi val. Plovilo se napunilo vodom i prevrnulo,  a  njemački  turisti upali su u more i počeli mahati kako bi dozvali  pomoć. Tada su ih uočili policijski službenici koji su ih odmah izvukli iz mora.

U nesreći, srećom, nitko nije ozlijeđen.

>> HGSS spašava besplatno, zarađuju osiguravatelji

Komentara 3

DR
dragica949
19:14 30.07.2015.

Vrijedno divljenja i zahvalnosti.Ovakve vijesti niko ne komentira,ali zato su brojni komentari na istetoviranu figuru D.Dvornik.

DU
Deleted user
20:34 30.07.2015.

.......... bolje spašavati ovakve turiste nego one druge "turiste".............

LA
LANA555
00:39 31.07.2015.

Super !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije