Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVENI

Par krao struju od susjeda za uzgoj konoplje

laboratoriji,droga,marihuana
Foto: PUZ
1/5
29.01.2015.
u 20:37

Dobili bi 50 kg trave vrijedne milijun kuna

        S marihuanom i uljem hašiša vrijednima milijun kuna “pao” je bračni par (muškarac u dobi od 63, a žena 60 godina) koji je u vrhunski opremljenom laboratoriju u Šenkovcu pokraj Zaprešića od početka 2014. uzgajao i preprodavao marihuanu. U skrovište, odnosno kuću bračnog para koju su prenamijenili za laboratorij ovoga je tjedna ušla i zagrebačka policija.

Ulje hašiša od 3300 kn

Imali su što i vidjeti. Pretragom kuće pronašli su, naime, 27 lampi sa sjenilima, dvije grijalice, dva filtra zraka, sedam transformatora, vaga za precizno mjerenje težine... Osim dobro opremljenog sustava za osvjetljavanje, ventilaciju i navodnjavanje, pronašli su čak 1005 stabljika zasađene indijske konoplje i 765 grama marihuane. Ulovu tu nije bio kraj – u kutijici su pronašli i šest medicinskih šprica koje su sadržavale ukupno 27,5 mililitara ulja hašiša.

Nakon toga 60-godišnja žena i 63-godišnji muškarac uhićeni su i predani pritvorskom nadzorniku te su kazneno prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Pod povećalom istražitelja su i zato što su krali struju, a zasad se ne zna je li baš to detalj koji je bacio sumnju na njihov ilegalni biznis.Kolika je bila “tarifa” za čistu marihuanu, ne zna se, ali je zato poznata cijena po kojoj je bračni par ilegalno preprodavao ulje hašiša.

Za pet mililitara tražili su 600 kuna, a procjena je da bi se od zasađenih stabljika indijske konoplje dobilo najmanje 50 kilograma marihuane, čija vrijednost doseže više od milijun kuna na narkotržištu. U Šenkovcu, naselju “poduzetničkog” bračnog para, i susjednim mjestima okruženima brdima, susjedi ne kriju iznenađenje.

Iznenađeni susjedi

– Ovo mi je prvi glas. Kažete, cijeli laboratorij? Nemam pojma tko bi to mogao biti. Možda je neko od vikendaša ili doseljenika, sigurno nije nitko od domaćih – odgovaraju u lokalnom kafiću. Poštari, zaposlenici sportskih kladionica, lokalni ugostitelji, susjedi, pa čak i pokoji policajac u četvrtak popodne, sve dok im nismo pokazali fotografije laboratorija koje je zagrebačka policija objavila na svojim stranicama, nisu pomišljali da žive pokraj kuće pretvorene u narkooazu.

– Znamo da postoje tu neki sitni dileri, nije tajna da se i ovdje puši “trava”, ali da je netko u susjedstvu uzgaja u sjajno opremljenom laboratoriju, nikada nismo posumnjali – odgovaraju djelatnice obližnje ljekarne. Uzgoj marihuane u laboratoriju posljednjih je mjeseci očito postao svojevrsni trend. U prosincu prošle godine policija je sličan laboratorij pronašla u centru Zagreba, točnije na Pantovčaku. Osim sadnica, u tom je skrovištu pronađen i stroj za odvajanje cvjetnih vrhova od stabljike.     

>>Dvojac kuću opremio laboratorijem za uzgoj marihuane i hašišovog ulja

>>Policiji predao 10 tableta MDMA i 300 grama marihuane

Komentara 17

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
15:15 29.01.2015.

Potpuno uništavanje poljoprivrefe!

PK
puši kurac
15:09 29.01.2015.

kakvo je to "hašišovo ulje"?

NE
nenasjedajte
14:50 29.01.2015.

50kg? čega? lišća......6.5kg maximum

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije