Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava na magistrali

Preminula i treća osoba od posljedica sudara kod Omiša, šestero ozlijeđenih

Nesreća Omiš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/10
29.08.2016.
u 18:10

Promet je preusmjeren na cestu Žrnovnica-Gata-Omiš i Omiš-Gata-Žrnovnica.

Tri osobe poginule su u stravičnoj nesreći koja se u 15.55 sati dogodila na Jadranskoj magistrali u Krilu Jasenice, mjestu između Splita i Omiša.

Prema za sada dostupnim informacijama, nesreća se dogodila kada su se sudarili osobno vozilo u kojem su bile tri osobe te gradski autobus splitskog poduzeća Promet koji je prometovao na relaciji Split – Omiš.

Neslužbeno se doznaje da je bila riječ o frontalnom sudaru, a o kakvoj silini udaraca se radilo svjedoči i to što su dvije osobe iz vozila na mjestu poginule, dok je treća preminula u kolima Hitne pomoći na putu za splitsku bolnicu.

Ozlijeđeno je pet osoba iz autobusa i jedna iz trećeg osobnog automobila koji je također sudjelovao u sudaru, a kretao se iza automobila koji je udario u autobus. 

Zbog očevida je promet tim djelom Jadranske magistrale obustavljen u oba smjera te se odvija zaobilaznim cestama Tugare – Žrnovnica – Gata.

Nakon očevida, na koji je uz splitsku policiju izašla i dežurna zamjenica splitskog ŽDO-a, trebali bi se znati uzrok i okolnosti nesreće.

>>Posvađali se pa mu na pješačkom prijelazu kotačem prešao preko gležnja

>>Na povratku iz noćnog izlaska u nesreći poginule dvije 15-godišnjakinje. Passat se raspao

Komentara 29

ST
stjepanveliki
19:24 29.08.2016.

Kada se vozite na relaciji Split-Omis i obratno morate biti svjesni da se nalazite na gradskoj prometnici jer nema dijela magistrale gdje sa jedne pa i vecinom druge strane ceste ne proteze niz stambenih objekata i obiteljskih kuca.Stoga je ogranicena brzina od 50-60 km kao u svim gradovima.U ovom slucaju po udesu vidimo da to nije ispostivano po prometnoj regulaciji i onda se dogadja tragedija kao sto je ova.Vozim tim pravcem dugih 40 godina i vidio sam na desetke tragicnih slucajeva a samo iz jednog jedinog razloga sto se nekome zurilo doci u Split ili Omis par minuta ranije.Zapamtite ovo je gradska cesta i zato oprez i po parvilima prometa.

Avatar djerkov
djerkov
18:15 29.08.2016.

Mene živo zanima kako je uspio ovako brzo voziti u gužvi kakva vlada na toj dionici? A da je vozio ne brzo, nego prebrzo, govore fotografije totalno uništenog automobila, do neprepoznatljivosti. Kako god, R.I.P. poginulima a obiteljima saučešće. Ne ponoviloo se više nikad, nigdje i nikome.

Avatar sniper
sniper
17:57 29.08.2016.

na ovoj cesti se 30 km vozi po nekoliko sati, svakodnevno su prisutne scene kako netko pukne i ide preticati aute koji stoje u koloni i tada upada u škare i pogibeljne opasnosti. Nažalost, ali nitko tko je odgovoran za prometne čepove na ovoj cesti neće nikada zbog toga odgovarati, nažalost kao ni za izgubljene živote

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije