Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA PLANINSKA

Država od Čobankovića traži da nadoknadi štetu od 37,9 milijuna kuna, blokirana mu imovina

Petar Čobanković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
20.03.2017.
u 15:21

Postupak se vodi u Vukovaru i trenutačno je u prekidu jer se čeka okončanje suđenja za aferu Planinska

Petar Čobanković zbog svoje uloge u aferi Planinska s USKOK-om se nagodio prije četiri godine. Osuđen je na rad za opće dobro odnosno sad već legendarno guljenje krumpira. No tek se u ponedjeljak doznalo da je RH protiv Čobankovića pokrenula i postupak za naknadu štete u kojom od njega potražuje 37,9 milijuna kuna.

Mogućnost da se protiv Čobankovića pokrene parnica radi naknade štete predviđena je sporazumom o nagodbi no da se spor vodi, nije bilo javno poznato. Postupak se vodi u Vukovaru i trenutačno je u prekidu jer se čeka okončanje suđenja za aferu Planinska. Za sve to, kao i za podatak da je Čobankoviću blokirana imovina, doznalo se u nastavku suđenju Sanaderu i ostalima, kada je tužitelj te podatke dostavio u spis.

Inače, na klupu za svjedoke ponovo je sjela i Ksenija Špoljarić, vještakinja za financije, koja je ostala kod svojih ranijih nalaza. Kazala je da kupovinom zagrade u Planinskoj proračun RH oštećen za oko 15 milijuna kuna. U spis su dostavljeni i podaci MUP-a o tome tko je tijekom travnja, svibnja i lipnja 2009. dolazio u kuću Sanaderovih u Kozarčevoj, a o tim podacima stranke će se očitovati na sljedećoj raspravi koncem ožujka. Ako ne bude nikakvih nepredviđenih događaja, čulo se u sudnici, nepravomoćna presuda mogla bi biti objavljena 7. travnja. Odnosno skoro godinu dana od dana kada je rasprava za aferu Planinska preotvorena na ročištu predviđenom za objavu presude, a sve kako bi se razjasnile neke nejasnoće iz vještačkog nalaza.

>> Slučaj Planinska: U ožujku novi dokazi, presuda najranije u travnju

>> Propale mesnice Fiolić – tvrtka završila u stečaju. Zbog toga odgođeno suđenje Sanaderu

Komentara 2

Avatar davcro
davcro
17:29 20.03.2017.

ma nemojte ga jadna

BF
bf2
20:40 20.03.2017.

bilo je i vrijeme,samo se bojim da od toga neće biti ništa. prepisati će imovinu na ženu,mater,djecu ili koga ne i onda jadan bogec nema ništa,a država će slegnuti ramenima i nastaviti kao da ništa nije ni bilo. Dotični će naravno nastaviti biti ugledni član društva,te uspješni poduzetnik. već previše puta viđeno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije