Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji akcije u Dubrovniku

Drogu iz Crne Gore i BiH dileri čuvali na brodu

1.05.2015., Policijska stanica Vila Palma, Dubrovnik - U medjunarodnoj akciji suzbijanja trgovine narkoticima Gladius 3 uhiceno je nekoliko pripadnika skupine koja navodno broji 10-ak clanova. Akcija se provodi za kaznena djela u nadleznosti USKOK-a. Navo
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
23.05.2015.
u 08:30


Klupko se počelo odmotavati kada je u veljači uhićen 'teklič' iz BiH

Damir Katanić (42), kako se sumnja, šef je dilera i krijumčara kokainom i amfetaminom koji su u četvrtak pali u velikoj akciji dubrovačke policije pod nazivom "Gladius 3".

Hijerarhija kod dilera

USKOK je protiv njega i još petero ljudi otvorio istragu zbog sumnje da su nabavljali drogu u BiH i Crnoj Gori, švercali je u Hrvatsku, a potom prodavali po Dubrovniku. Odmah iza njega, glavni sumnjivac kojeg se tereti za zločinačko udruženje je Igor Šarlija (46) za kojim je raspisana tjeralica. Sumnja se da su biznis počeli uhodavati u veljači ove godine.

Hijerarhija i podjela "posla" u ovom su narkolancu bile razrađene do najsitnijeg detalja. Katanić i Šarlija ugovarali su "poslove" u susjednim zemljama i nabavljali drogu koju bi u Hrvatsku potom krijumčarili Anes Duraković (39) i još jedan švercer, A. D. (36), kojem je puni identitet zasad nepoznat. On je, baš kao i Šarlija, zasad u bijegu.

Kokain i amfetamine skrivali bi u stanu Alena Perišića (43) te na Katanićevu brodu na kojem je policijski pas i u četvrtak nanjušio sumnjive supstancije. Uloga Ane Perović (38), jedine žene u zločinačkoj organizaciji, bila je preprodaja droge.

Dvije uhodane ekipe

Osim nje, drogu su prodavali i sam Katanić, Šarlija i bjegunac A. D. Sav novac od prodaje potom su davali šefu – Damiru Kataniću. Prema sumnji policije, učinili su to najmanje 22 puta od veljače do svibnja ove godine. Osim njih, dubrovačka je policija zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama prijavila još četvero ljudi, ali njih se ne tereti za udruživanje.

Među njima su i Tomislav Zucalo (38) te Antonio Miljević (26) koji su uhićeni zbog sumnje da su u BiH nabavljali marihuanu i preprodavali je na dubrovačkom području.

Njihov je "teklič" iz BiH "pao" sa 2050 grama marihuane koju je u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 17. veljače. Tada se klupko počelo odmotavati, a iskusni dubrovački istražitelji u akciju su uključili i USKOK te MUP susjedne Republike Srpske. Akcija se paralelno odvijala i u susjednoj BiH gdje je uhićeno 17 ljudi. Među osumnjičenima su i četiri policajca, od kojih je jedan glavni vođa narkogrupe u BiH.

>>Dilerica naredila da bivšem dečku zapale brod, a policajcu auto

>>Duge cijevi u Dubrovniku zbog razbijanja lanca dilera, više osoba uhićeno

Komentara 1

OB
Objektivno...
13:37 24.05.2015.

A jel se droga smije ljuljati na brodu? Ne mora li droga biti na suhom i tamnom mjestu ne nadohvat djece... A o kontraindikacijama potražiti savjet kod ljekarnika....bla...bla...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije