Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjegao u Irsku?

Bolesnicima je prodavao lažno ulje marihuane za tisuće eura

Dražen Živković
Foto: SCREENSHOT: Nova Tv/provjereno
20.01.2016.
u 18:50

Dražen Živković (46) imao je udrugu za unapređenje zdravlja dr. Živkov. Mamio je očajne ljude tvrdeći da preparat liječi rak

Evica Kranjčić iz Nove Vesi Petrijevačke borila se s rakom maternice. Tračak nade njezin je suprug Ivan “iskopao” na internetu, u oglasu famoznog dr. Živkova i istoimene mu udruge. Ulje kanabisa, pisalo je u oglasu, liječi rak. Hvatajući se za svaku slamku, okrenuo je njegov broj. Ni slutili nisu da je riječ o prevarantu Draženu Živkoviću (46) iz Osijeka koji im je za “mastan” novac prodao obično biljno ulje.

Glas s druge strane kazao mu je kako ima ulje koje liječi zloćudnu bolest, ali mu ga on ne može prodati. Kontaktirat će s njim, stoga, njegov kolega.

– Nazvao me za pola sata stanoviti Ivan, rekao je da radi u bolnici u Zagrebu, a da po ulje moram doći u Slavonski Brod. Krenuo sam sa suprugom iako je bila bolesna, ponijeli smo svu liječničku dokumentaciju – ispričao je to Ivan Kranjčić poslije u istrazi. U trenutku kada je istražiteljima sve potanko opisivao, supruge mu više nije bilo. Cijena bočice bila je 12.000 kuna. Pristali su. Kada su stigli u Brod, javio im je kako, navodno, još nije krenuo iz Vukovara pa neka se ipak nađu u Đakovu. Dočekali su ga, na koncu, kod naplatnih kućica na autocesti.

– Ivan je rekao kako supruga mora čačkalicom izvaditi tekućinu iz bočice, veličine zrna riže, i staviti je u usta. Ne bude li to dovoljno, sve treba ponoviti – opisao je Kranjčić.

Razočarani jer je pobjegao

Došli su čak u Đakovo pa im je Ivan, “velikodušno”, spustio cijenu za 400 kuna, iskeširali su mu 11.600. Supruzi nije bilo nimalo bolje. Protiv Dražena Živkovića podignuta je nedavno optužnica zbog prijevare. Da nije pobjegao, bio bi već iza rešetaka jer mu je određen i istražni zatvor.

Ivan i Evica Kranjčić nisu mu, tereti se, jedine žrtve. U istoj lažnoj nadi živjela je, prema optužnici, i obitelj Željka Melvana iz Kaštel Novoga. Željko je bolovao od karcinoma pluća, a dr. Živkov prodao mu je tri bočice sa po dva decilitra lažnog ulja kanabisa, svaku po 1300 eura, ukupno 3900 eura. Sastajali su se u Zagrebu, a s bolesnim je ocem išao i sin Ivan.

– Toliko sam toga prošao i toliko puta ispričao tu priču da više nemam snage govoriti o tome. Ja mu ne želim nikakvo zlo, ali pravda će ga snaći na ovaj ili onaj način, bilo na ovom ili onom svitu – kratko nam je jučer rekao sin Ivan (31). Otac mu je preminuo u veljači 2014. Ne krije razočaranje što je Dražen Živković u bijegu.

– Što ćete, nažalost, živimo u takvoj državi – zaključuje.

“Ne distribuiramo konoplju”

Prevarant se, pak, krije u Irskoj, ako je suditi po informacijama s društvenih mreža. Na Facebook profilu stoji kako se tamo doselio lani u ožujku. Po službenim podacima iz javnih izvora, njegova tvrtka Areco u Osijeku i dalje je navedena kao aktivna, kao i internetska stranica www.drzivkov.com. A na njoj, još od prvih napisa, stoji demanti optužaba na njegov i račun Udruge za medicinsko informiranje, čuvanje i unapređenje zdravlja “Dr. Živkov”.

“Udruga Dr. Živkov ne proizvodi, ne distribuira niti na bilo koji način čini dostupnim javnosti proizvode od konoplje koji bi bili u suprotnosti s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske”, piše na stranici.

Poštanski sandučić s imenom “Dr. Živkov” još je u sjedištu tvrtke u Županijskoj 36 u Osijeku. Stara kućica u dvorištu propada.

Arogantan je i bahat. Govorio je u početku kako će srediti taj stan i cijelo dvorište. Svašta je napričao, pa i da je predavao na fakultetu u Americi. A onda su počeli dolaziti mladi dečki i djevojke na zabave do jutra. Bunili smo se – kaže susjeda Marija Varga. Živković je, dodaje, rijetko boravio tu pa su ga pacijenti uzalud tražili. Kucali su, tako, i njoj na vrata.

– Dolazili su iz Makedonije, Bosne, očajni. Jedan otac samo što mi nije zaplakao jer mu sin ima rak gušterače, a ovoga nije bilo. Ljudi su mu vjerovali – kazala je susjeda.

>> Predstavljao se kao liječnik i izvlačio novac od bivših "pacijenata"

>> Uhićen prevarant koji je s partnerom tri tvrtke oštetio za 200.000 kuna

Komentara 18

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:12 20.01.2016.

Kako je radio tako će mu se i vratiti, plakat će on još..

Avatar zoran12
zoran12
18:59 20.01.2016.

Koji je to ološ od čovjeka, ići zarađivati na smrtno bolesnim ljudima.

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
19:18 20.01.2016.

Smece jedno umiro u najtezim mukama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije