Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija apelira

Drastičan porast poginulih u PU osječko-baranjskoj, žrtava gotovo triput više

prometna
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
02.10.2015.
u 14:07

Policija najavljuje veću kontrolu prometnica, s naglaskom na brzinu te alkohol

Ukupno 30 osoba poginulo je na osječko-baranjskim cestama od početka godine do konca rujna, što je 19 više nego u istom razdoblju lani. Porast je to od čak 273 posto. No, i listopad je počeo s novom poginulom osobom. Nepropisna i neprilagođena brzina te vožnja pod alkoholom česti su krivci za tragedije. Alkohol je bio prisutan u petini nesreća s poginulima.

- Poginulo je deset vozača automobila, šest biciklista te po jedan vozač kamiona, motocikla i mopeda, zatim šest pješaka i pet putnika u automobilima – rezimiraju u PU osječko-baranjskoj. Najčešće su žrtve mladi i starije osobe. Poginulo je dvoje djece, a petero ih je bilo u dobi od 15 do 24 godine. Desetero ih je, pak, bilo starije od 61 godine.

Policija najavljuje veću kontrolu prometnica, s naglaskom na brzinu te alkohol.

- Naglasak staviti i na greške pješaka u prometu te oduzimanje prednosti pješaku od strane vozila, kao i oduzimanje prednosti prolaska vozila - vozilu. Najčešći su to uzroci teških prometnih nesreća - upozoravaju.

Inače, u Đakovu je sinoć poginuo 46-godišnji pješak koji je hodao raskrižjem u trenutku kada je vozačima bilo upaljeno zeleno svjetlo. Na njega je automobilom tada naletio 47-godišnjak.

>> Nova poginula osoba kod Đakova, na pješaka naletio automobil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije