Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Upomoć, naoružani su'

Drama u središtu Zagreba: Teglu cvijeća bacio u lopova na motoru

zlatarna
Foto: Ana Marija Kezer
1/5
24.07.2014.
u 22:01

U bijegu – lopov je pao sa skutera, ali se digao i počeo trčati. Amerikanac je jednog od njih odgurnuo u zid

– Upomoć, naoružani su – vikala je Marija M., vlasnica urarske radionice Rolex, nakon što je za prst ugrizla razbojnika koji ju je danas oko 10 sati gušio u trgovini u strogom zagrebačkom centru, Gajevoj ulici.

Za to vrijeme njegov partner u zločinu držao je pištolj uperen u Mariju M.

Ostavili motor i pobjegli

Dok je žena preračunavala kune u eure, pljačkaši su joj jasno dali do znanja da su oni po satove došli milom ili silom i da su spremni na sve da ih uzmu. U naumu ih je omeo vrisak vlasnice trgovine zbog kojeg su se razbojnici navodno bez plijena dali u bijeg. Uletjeli su u obližnje dvorište u kojem se nalazi zgrada Gospodarske diplomacije Ministarstva vanjskih i europskih poslova, gdje su parkirali skuter francuskih oznaka. Tamo ih je vjerojatno čekala i rezerva – treći sudionik pljačke za slučaj da nešto krene po zlu. A upravo se to dogodilo. Jedan od njih brzo je sjeo na motor i kroz prolaz izašao na Teslinu ulicu gdje ga je teglom cvijeća iz obližnjeg kafića pogodio netko od prolaznika. Pao je sa skutera, a s njim je pala i bijela kartonska vrećica s crnom kožnatom torbom u koju su razbojnici namjeravali utrpati ukradene satove.

Autor: Jelena Vuković

– Zalelujao se, lupio u zid i pao, ali ubrzo se digao i počeo trčati, zajedno s drugom dvojicom pomagača. Jednom od njih s glave je pala bijela šilterica – kažu očevici. A jedan od njih bio je iznimno hrabar. Američkom turistu tako će boravak u Zagrebu u pamćenju ostati po trci za razbojnicima. – Stop, stop – vikao je Amerikanac dok je jurio Teslinom. Jednog lopova odgurnuo je u zid. Bez većeg učinka. Kradljivac se othrvao i s ostatkom tima otrčao dalje.

Osmijeh hrabre žene

– Previše sam uznemirena da bih išta govorila – kratko je rekla žrtva razbojništva još uvijek vidno šokirana. U cijeloj se situaciji sjajno snašla.

– Svaka vam čast, bili ste jako hrabri – bili su komentari susjeda i novinara u Gajevoj koji su uplašenoj žrtvi oružane pljačke tek nakratko uspjeli izmamiti osmijeh na lice. Za razbojnicima koji su priredili filmsku scenu u srcu Zagreba traga policija.

>>Pljačkali dućan sa skupim Rolexima, prodavačica ugrizla razbojnika

>>Ispovijest taksista: Mislio sam da su mi to zadnje minute u životu

Komentara 17

BO
bongosol
09:08 25.07.2014.

a policije nigdje ,oni se vozikaju.pješačke patrole su postale rijetkost !

KR
kreont
09:09 25.07.2014.

Ovo je samo početak, bit će još i puno gore a ovakve priče postat će svakodnevnica.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:51 25.07.2014.

nije si uplatila osiguranje onda viče: u pomoć, u pomoć... A šta oni koji plaćaju osiguranja za svoje radnje su blesavi? A Amerikanac, previše gleda filmove Stevena Segala...da je ostao invalid bi li mu hranila djecu ova što je škrtata platiti osiguranje?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije