Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirovina preko veze

Dr. Rubali produžen istražni zatvor za još dva mjeseca

rubala, privođenje (1)
Martina Popovčić/PIXSELL
07.11.2011.
u 18:06

USKOK liječnike sumnjiči da su za svoje “usluge” od klijentele uzimali od dvije do pet tisuća eura mita kako bi im sredili lažne mirovine

Dr. Drago Rubala, poznati televizijski i radijski voditelj, uhićen prije mjesec dana u antikorupcijskoj akciji policije i USKOK-a zajedno sa još šestoricom liječnika iz Čakovca i Varaždina radi namještanja invalidskih mirovina od kraja 2010. do listopada ove godine, ostaje u istražnom zatvoru u Remetincu još najmanje dva mjeseca. Odlučeno je tako na istražnom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu. USKOK je, inače, u ovom predmetu donio nalog o provođenju istrage protiv 34 osobe radi udruživanja, primanja i davanja mita, zloporabe položaja, protuzakonitog posredovanja te pomaganja u primanju mita i posredovanja.

USKOK liječnike sumnjiči da su za svoje “usluge” od klijentele uzimali od dvije do pet tisuća eura mita kako bi im sredili lažne mirovine. Istražitelji sumnjaju da su operaciju osmislili dr. Ivan Ostojić, vještak Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Varaždinu, i dr. Rubala te povezali ostale okrivljenike u mrežu.

 Jedan dio te grupe bio je tako zadužen za izravno namještanje mirovina, dok je onaj drugi tražio zainteresirane osobe, od njih prikupljao novac, dogovarao sastanke s dr. Ostojićem te prikupljao potrebnu medicinsku dokumentaciju.

Komentara 18

VE
verrmaj
19:16 07.11.2011.

Sad bi ta grupa koja je davala lazne mirovine trebala da vrati sve sto su ti umirovljenici dobili od kada su u mirovini , a Rubalu i konpaniju stavit u remetinac i ne dati im mirovinu ,tamo im ne treba pa da se nauce pameti a to je i opomena drugima koji bi tako nesto pokusali !!!

PA
passat
19:23 07.11.2011.

Meni je to smješno pa u svakoj ulici imaš takvih koji su otišli dva puta na psihijatriju na ležanje i dobili 4000 tisuće kuna mirovine.U svojoj ulici ja znam za dvojicu trojicu najmanje lažnjaka a zdravi ko bikovi.

SA
sargu123
18:55 07.11.2011.

SAMO ???? .... dva mjeseca ??? Taj bi trebao samo u pritvoru ostati doživotno. A poslije ćemo vidjeti dal ga pustit ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije