navigacija Crna kronika 62
Dvojica uhićena u Karlovcu

Dovezli ubojice pred kafić da rekonstruiraju obračun

Prije tučnjave dvije skupine rješavale su kupoprodajni ugovor. Tada je sin jednog romskog bossa dobio pljusku pa je počeo obračun

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Alen Kovačević, sin Karlovčanima dobro poznatog i više puta osuđivanog Željka Kovačevića, zvanog Keko i Marko Babić, obojica hrvatski državljani stari 27 i 28 godina uhićeni su pod sumnjom da su na smrt prebili 50­- godišnjeg Ivana Zidarevića u utorak navečer u 22.10 sati u caffe baru Boom u Belajskim Poljicama u Bariloviću kod Karlovca.

Karlovačkoj policiji, naime, nije dugo trebalo, gotovo 24 sata nakon nemilog događaja, dvojac je već, navodno bio na ispitivanju u policiji i na rekonstrukciji događaja, a danas poslijepodne završili su na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu. Obojica su vrlo brzo završili razgovore sa sucem istrage, gotovo nakon pola sata. Milan Janjanin, odvjetnik Alena Kovačevića kazao nam da se njegov klijent branio šutnjom, ali da se ne smatra krivim za Ivanovo ubojstvo.

Po državnom odvjetništvu, Babić i Kovačević, čija imena nisu otkrili policija niti državno odvjetništvo, bili su zajedno u kafiću gdje su nesretnog Ivana udarali rukama i nogama po cijelom tijelu od čega je preminuo. To, zapravo baca novo svjetlo na događaj, po kojem je nesretni Ivan, zapravo pretučen i ubijen u kafiću, te da je njegovo tijelo, ispada po tome, naknadno izvučeno na parkiralište kafića. Tamo se dogodila masovna tučnjava dva romska klana, gdje su letjele palice, sjekire i šake.

– Činjenica je da je netko vidio ekipu koja je bila u kafiću s nesretnim Ivanom i vjerujem da je to pomoglo policiji da brzo nađe krivce. U kafiću je započela svađa, koliko znam, rješavali su neki kupoprodajni ugovor kada su poletjele pljuske. To su vidjeli i drugi gosti.

Sin viđenijeg romskog bossa, koji se ne izjašnjava kao Rom, dobio je pljusku, nakon čega je pozvano pojačanje, a sve ostalo dogodilo se na parkiralištu. Dojurili su automobili s razbijačima, bili su pripiti i počele su letjeti palice, sjekire, šake, mlatili su se i međusobno, a kada su vidjeli šta su napravili, da je ubijen čovjek, razbježali su se. Ivan je stvarno nastradao bez ikakvog razloga, nije imao veze s njihovom svađom – priča nam jedan od mještana.

Inače, stanovnici Belajskih Poljica kažu da nikada nisu imali problema s Romima koji i nisu zalazili u taj kafić.

– Pokazat će se da Ivanovi ubojice već imaju debele policijske dosjee, bit će u zatvoru i opet izići. Istina je da više nitko od nas nije nigdje siguran od tih romskih klanova. Užas – dodaju mještani.

Babić, koji je navodno nedavno izišao iz zatvora gdje je proveo tri godine i Kovačević, u pritvoru će čekati početak suđenja za ubojstvo.

>> U masovnoj tučnjavi ispred kafića usmrćen muškarac: 'Ostali smo šokirani kad smo čuli da je netko ubio Ivana'

Ocijeni:

1 2 3 4 5

2 (3 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

18
Registracija
 • nikola13782 nikola13782

  28.01.2016 u 20:59h

  povecati socijalne naknade i djecji doplatak ovoj iznimnoj populaciji!
  14 93% 1
 • yelloman yelloman

  28.01.2016 u 20:58h

  Karlovac i okolicu već godinama teroriziraju romske bande. Konstantni obračuni pucnjave,romski kriminalci recididividisti koji provaljuju po kućama i budu puštani. Kolko još kuća treba biti opljačkano i koliko osoba ubijeno da se stane ovome na kraj.
  13 100% 0
 • joe90

  28.01.2016 u 20:11h

  Treba hitno uvesti strogi zatvorski rad, ima puno kanala za ocistit.
  12 100% 0
 • schwertransport schwertransport

  29.01.2016 u 14:02h

  I dragi HRVATI koga bi rađe u drzavi raju iz B i H posten i radni narod ili ove rome ili sirijce svi su bili zgrozeni kad smo se doseljavali za vrijeme rata za vlastiti novac kupovali kuce gradilista gradili radili mislim da su vam ipak po zasluzi potrebni ovakvi koji zive na racun drzave i maltretiraju ljude
  3 100% 0
 • ivek60 ivek60

  29.01.2016 u 09:09h

  Moram reći da ste vi Karlovčani papci mislim na muški dio populacije kada dozvoljavate da vam obitelji maltretiraju romi.
  2 50% 2
 • xnet0822 xnet0822

  29.01.2016 u 08:26h

  I Mihac ima jako debeli dosje, ali se uvijek izvuče zato što podmićuje Suce ! Ali dovoljna mu je samo jedna sitna greška, onda mu ne gine doživotni boravak u Vrapču na Neuropsihijatriji i to u zatvorenom odjelu pod 24-satnim dežurstvom Policijskog djelatnika
  2 100% 0
Pregledaj sve komentare