Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠkABRNJA

Don Emil Bilaver počinio samoubojstvo

Emil Bilaver
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
14.09.2014.
u 16:50

Očevid je vodilo Državno odvjetništvo i policija i utvrđeno je da je riječ o samoubojstvu

U nedjelju ujutro oko 10 sati obitelj je u obiteljskoj kući u Škabrnji pronašla svećenika don Emila Bilavera (48) nakon što je počinio samoubojstvo hicem iz pištolja.

Bilaver, rodom iz Škabrnje, bio je župnik u više župa na zadarskom području i to u Zadru, Obrovcu, Medviđi, Kalima i naposljetku Bibinjima.

Očevid je vodilo Državno odvjetništvo i policija i utvrđeno je da je riječ o samoubojstvu.

Zadarska nadbiskupija u priopćenju je potvrdila samoubojstvo te izvijestila kako se Bilaver prije mjesec dana ozlijedio mijenjajući plinsku bocu u župnom uredu u Bibinjama, pa je s teškim opeklinama lica primljen u zadarsku bolnicu na liječenje. Zadnjih nekoliko tjedana boravio je na daljnjem liječenju i oporavku u Zagrebu.

"Povrede su, čini se, ostavile velikoga traga na njegovoj duši i tijelu, pa je shrvan učinio korak koji kao ljudi ne možemo do kraja razumjeti. Preostaje nam duboka bol zbog njegova gubitka, kao i žarka molitva kojom preporučujemo Božje milosrđe njegovu plemenitu dušu", stoji u priopćenju Zadarske nadbiskupije.

"Dijelimo žalost s njegovim roditeljem majkom Ljubicom r. Rogić i rodbinom u Škabrnji, kao i s vjernicima župe Bibinje i drugih župa gdje je pokojni don Emil služio. I u molitve preporučujemo njegovu dušu. Dok Bogu zahvaljujemo za don Emila Bilavera, kao i za sve dobro što je za svog svećeničkog života učinio, njegovu dušu preporučujem Božjem milosrđu. Neka mu naše molitve pomognu da ga Svemogući pridruži uskrsnuću Krista Gospodina. A svima koji tuguju zbog neizbježnog rastanka, neka Uskrsnuli Gospodin bude potpora i snaga. I neka sve ispuni svojom nadom i utjehom", dodaje se u priopćenju.

Bilaver je rođen u Škabrnji 13. 10. 1966. godine od oca Nikole i majke Ljubice rođene Rogić. Ređen je u Zadru 5. 7. 1992. godine, bio je župnik Kali i Kukljica; 1999. Obrovac i Medviđa; 2001. dekan Novigradskog dekanata; 2003. Zadar-Puntamika; 2011. član Svećeničkog vijeća; 2012. župnik Bibinja; Povjerenik za pastoral obitelji.

>> Uvredljivi natpisi na crkvi zgranuli Zadrane

Komentara 47

RJ
RjaNma
17:38 14.09.2014.

Samo čovjek od krvi i mesa kao i svi mi ostali !

Avatar white socks
white socks
18:17 14.09.2014.

Božemu se duši smiluj.

SA
samazg
17:08 14.09.2014.

Pokoj mu vječni.... Nažalost, bit će to dobar materijal za edije da opet nagaze po "popovima i popovskim poslovima" Žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije