Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedokinja u suzama:

Dobro vi znate! Dala sam taj novac da mi oslobodite muža

Robert Pešutić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
04.02.2014.
u 11:33

Povremeno se činilo da optuženi Pešutić zaboravlja da ne sjedi u sudačkom stolcu, nego na optuženičkoj klupi

– Dobro vi, gospodine Pešutiću, znate kada i za što sam vam davala novac, da ne osudite mog supruga. Davala sam vam novac jer ste vi to tražili, nisam ja vama ponudila, nego ste tražili – više je puta kazala svjedokinja Vesna Glavan optuženom splitskom sucu Robertu Pešutiću na njegovo inzistiranje da detaljnije objasni iskaz koji je prethodno dala pred sudskim vijećem.

Svjedokinja, koja je optuženog Pešutića na nagovor supruga i prijavila Državnom odvjetništvu, iskazivala je vidno potresena i povremeno u suzama. U jednom je trenutku optuženom Pešutiću kazala da je prestane maltretirati, a isto je od njega zatražila i sutkinja Ika Šarić zabranjujući da postavlja ista pitanja.

Povremeno se činilo da optuženi Pešutić zaboravlja da ne sjedi u sudačkom stolcu, nego na optuženičkoj klupi. Uz njega za koruptivna kaznena djela optuženi su i kolega s istog Općinskog suda u Splitu Ante Unković, Gabrijela Soldo koju USKOK tereti za davanje mita i Gordan Bičak koji je optužen za poticanje Pešutića na zloporabu položaja. Riječ je o ukupno 14.000 eura koje su suci primili za pogodovanje u presudama i odgodama izvršenja kazni.

Svjedokinja Glavan jučer je ponovila da je u tri navrata Pešutiću dala novac. No, objasnila je, Pešutić se nije držao dogovorenog i izrekao je uvjetne osude.

>> Sudac optužen za korupciju nije se pojavio zbog angine

Komentara 13

MC
mica caca
13:28 04.02.2014.

Dragi narode, što se sve radi na splitkom sudu, državnom odvjetništvu u suradnji s odvjetnicima, niti jedan filmski scenario to ne bi mogao izmislit. Tko su sve sudski vještaci, koji su plaćeni, a nikad ne dostav vještvo, predmeti se vode po desetak godina, a koji su trebali biti gotovi najdalje u 2-3 ročišta. Ljudi moji, ne možete ni zamisliti koje su to hobotnice. Ali ako svi skupa ne krenemo u obračun tih zločina, sami ZVIŽDAČI ne mogu ništa. Spasimo što se spasit da.

NI
ninoo2
12:43 04.02.2014.

Ma o čemu ti "sestro"?! Zar ćemo opet o partizanima i ustašama? Tko je lopov je lopov neovisno o njegovom tkz. pedigreu! Što se čudite, i sami smo bili dio tog društva... dok se za sa sićom vraćali krediti sve pet i svima dobro. Sada je zagustilo, love sve manje i sudovi sve više rade svoj posao... pa su nam krivi oni "drugi". Hajdemo mi osuditi kriminal bilo koje boje bio i ispljeviti taj korov da mladi dobiju pozitivne uzore i nadu da će biti bolje... Pa se možda nešto i pokrene u pozitivnom smjeru.

GO
gordonic
16:37 04.02.2014.

Da je ovo normalna drzava a ne balkanska vukoj... ove balkanske divljacine bi dobili tri put vecu kaznu od "normalnog" covjeka jer su izigrali povjerenje koje im je dato! A dato im je povjerenje da odlucuju o ljudskim sudbinama kao Bogovi a najobicnija su divljacka korumpirana stoka! Da ne govorim da bi trebalo revidirati sve njihove presude jer ocito nisu bas najmoralnije osobe ali ipak je ovo Republika Hrvatska..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije