Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Dobio dvije i pol godine zbog prepada na kombi s cigaretama

kombi
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
23.03.2017.
u 20:24

Trojica razbojnika s kojima je bio u "društvu" nisu uhićena.

Igor Sraka (41) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije i pol godine zatvora jer je lani u listopadu sudjelovao u prepadu na kombi s cigaretama vrijednim 460.000 kuna u Rendićevoj ulici u Zagrebu. Od dosuđene kazne, 15 mjeseci će provesti u zatvoru, a ostatak kazne od 15 mjeseci mijenja mu se uvjetnom kaznom uz rok kušnje od tri godine.Sraka je priznao da je vozio kombi s ukradenim cigaretama no tvrdio je da nije sudjelovao u prepadu

Trojica razbojnika s kojima je bio u "društvu" nisu uhićena. Prema optužnici, Sraka je dan prije prepada, s dvojicom pomagača, dovezao bijeli kombi na dogovorenu adresu, gdje je bio spreman za bijeg. Idući dan crnom su trakom izmijenili slovne i brojčane oznake na registarskim oznakama, a trojica razbojnika na Maksimiru su presreli kombi s cigaretama. Pričekali su dok ih dostavljač nije počeo istovarati nakon čega su za njim ušli u kombi te su ga prisilili da legne na pod. Naredili su mu i da im preda ključeve kombija pa su se odvezli do Oboja, gdje ih je čekalo vozilo za bijeg. Pretovarili su cigarete i drugu ukradenu robu te su krenuli put Dubrave gdje ih je trebao čekati kupac. No plan se promijenio, pa su razbojnici umjesto prema Dubravi krenuli prema centru. U međuvremenu, dostavljač je alarmirao policiju, koja je kombi kojim je upravljao Sraka zaustavila u blizini križanja Ulice grada Vukovara i Radničke ceste.

>> Detalji policijske potjere za bijelim kombijem u Zagrebu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije