Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Borić (42)

Dobio 30 godina jer je zadavio djevojku, njezina sestra mu poručila: Nećeš živ iz zatvora!

Mario Borić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
15.12.2014.
u 15:59

Majka ubijene Silvane Nekić (44) ubojici je poručila: ''Gade, ja ću nekog u podzemlju naći! Ubit ću te!''

– Nećeš izaći živ iz zatvora! – kroz suze je kazala Alenka Nekić Mariu Boriću (42), malo nakon što je u sudnici zagrebačkog Županijskog suda čula kako je zbog ubojstva njezine sestre blizanke Silvane Nekić (44) nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora. Obrazloženje presude i detalje ubojstva iz koristoljublja teško i mučno bilo je slušati ne samo Alenki Nekić već i njezinoj majci Milki Nekić, koja je kroz suze Boriću, kazala: – Gade, ja ću nekog u podzemlju naći! Ubit će te!

Kako su obje žene bile u suzama i potresene, pozvana je hitna pomoć, a Borić, koji je sve to slušao bez ijedne emocije, odveden je u Remetinac. Osim što je osuđen na 30 godina zatvora, izrečena mu je i mjera obvezatnog liječenja od kocke. A upravo ovisnosti o kocki odvela ga je stranputicom, jer se od te ovisnosti liječio i 2006. Kockanje i klađenje, odnosno novac za to, motiv su ubojstva S. Nekić.

Naime, Borić ju je zadavio u ožujku ove godine nakon čega joj je uzeo kartice i mobitel. S kartica je dizao novac, a mobitel je prodao. Sav je novac potrošio na kocku, a da stvar bude gora, tri se dana  vraćao u stan gdje je S. Nekić ležala mrtva te je njezinoj majci lagao da je živa. 

– Ona je htjela ljubav, brak i djecu, a on novac za kockanje – navedeno je u obrazloženju presude. S. Nekić je tijekom veze posuđivala novac Boriću misleći da on novac daje bivšoj ženi i djeci, no njegova bivša supruga svjedočila je da za djecu ništa nije plaćao niti ih je dvije i pol godine vidio. Uz  to je kazala da je djeci čak krao novac iz kasice prasice te ga trošio na kockanje.

>>Išla je u minus da bi mu dala novac. Kada je ubio Silvanu, uništio je i mene

>>Zbog ovisnosti o kocki sinu je krao novac iz kasice-prasice

Komentara 37

Avatar Perica1
Perica1
16:19 15.12.2014.

Sve je prokockao, rođeni gubitnik.

CA
caricazg
17:54 15.12.2014.

30 godina ...olakotna okolnost ..sudjelovanje u Domovinskom ratu..katastrofa to bi mu trebala biti otežavajuća okolnost jer je sramota za Hrvatsku vojsku i zemlju...o državooooooo.........

OR
Orlando *
16:27 15.12.2014.

Električna stolica je za ovakve, taj nije zaslužio zivot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije