Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konji uginuli u mukama

'Bolje da je nas ubio buzdovanom nego tu ždrebad'

Zoran Kragojević
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
12.08.2014.
u 18:15

Protiv 50-godišnjaka koji u selu Sušine pokraj Đurđenovca premlatio dva ždrebeta podnesena je kaznena prijava, a novi Kazneni zakon predviđa za ubojicu životinja do godinu dana zatvora

Letvom s čavlima izudarao je do smrti ždrijebe od samo dva mjeseca. Od rana je ždrijebe umiralo u najvećim mukama. Uginulo je nakon deset dana. No to nije bilo dovoljno 50-godišnjem susjedu obitelji Zorana i Slađane Kragojević iz Sušina pokraj Đurđenovca pa je nakon nekoliko dana krenuo u novi pohod na konjsko stado, koje svakodnevno odlazi na seoski pašnjak.

Nije moglo ni sisati

Ovoga puta na meti se našlo žensko ždrijebe kojemu je rasjekao čeljust te polomio rebra. Veterinar mu nije mogao pomoći.

– Bolje da je udarao mene i supruga, nego njih! Drugom ždrebetu jezik je visio iz usta na jednu stranu. Silno je htjelo sisati majku, ali nije moglo jer mu je curila krv. Uginulo je za nekoliko dana – ogorčena je Slađana Kragojević, Zoranova supruga čija se obitelj tradicionalno bavi uzgojem zaštićene pasmine hrvatskih hladnokrvnjaka. Njihovo stado ima 50 grla pastuha, kobila i ždrebadi. Na ispašu odlaze od ljeta do zime na seoski pašnjak. Nikome do sada nisu smetali. Roditelji iz mjesta znaju dovesti čak i djecu kako bi sa životinjama proveli dan.

– Riječ je o konjima mirne naravi, koji su privrženi ljudima. Vrlo su umiljati i vole se maziti – opisuje svoje miljenike Zoran, kojemu je o pomahnitalom pohodu na ždrebad ispričao drugi susjed iz Sušina, koji je to vidio. Kako su Kragojevići doznali, susjedu je zasmetalo što konji brste travu uz bodljikavom žicom ograđen deponij njegova građevinskog materijala.

Ždrijebe na obdukciji

– Ovo može napraviti samo nečovjek. Tijelo ždrebeta poslali smo na obdukciju u Sesvetski Kraljevec i čekamo rezultate – kaže Slađana.

Osječka je policija protiv 50-godišnjaka, kojega sumnjiči da je mučio i ubijao životinje, podnijela kaznenu prijavu. Novi Kazneni zakon, pak, onome “tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama”, propisuje kaznu zatvora do jedne godine.

>> Usred Splita zatukao štene kamenom

>> Zaklao pse pa rekao pred policajcima: Drugi puta ubit ću i djecu

Komentara 82

Avatar gilgameš
gilgameš
15:53 12.08.2014.

Imaju li ti monstrumi što zlostavljaju konje, pse, mačke, labudove .... ime i prezime?

EV
evropljanin
15:11 12.08.2014.

bestija u ljudskom izgledu.

Avatar dduuhh
dduuhh
17:42 12.08.2014.

Dajte ime i prezime nečovjeka - pa da mu se lijepo po domaći presudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije