Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostale tek ruševine

Zaštitar uhvatio muškarca koji je podmetnuo požar u klubu na Jarunu

jarun požar
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
20.08.2014.
u 20:36

Ray Grill Club potpuno je izgorio, a na restoranu Lido nagorio je krov. Piroman se navodno i ozlijedio paleći objekt.

Od Ray Grill Cluba na zagrebačkom Jarunu, poznatog noćnog okupljališta mladih, ostale su tek ruševine nakon požara koji je buknuo u srijedu u 4 sata ujutro te se proširio na krovište restorana Lido. S vatrenom stihijom koja je gutala klub i dio restorana, oba objekta u vlasništvu tvrtke Asii Pro d.o.o., u čijoj se vlasničkoj strukturi spominju imena braće Ivana i Nikole Bušljete, dvanaest vatrogasaca borilo se do 9 ujutro.

– Iako su objekti spojeni, požar je oštetio tek rubne dijelove restorana u blizini – rekao je Tomislav Tomičić iz Javne vatrogasne postaje Zagreb.

Vlasnici bez komentara

O uzroku požara nije bilo previše riječi do završetka očevida, ali prema neslužbenim izvorima, požar je podmetnut.

Podmetača požara u klubu, u kojem su nastupale narodnjačke zvijezde poput Dare Bubamare i Ace Lukasa i drugih, navodno je uhvatio djelatnik poznate zagrebačke zaštitarske tvrtke. Paleći restoran i noćni klub koji je nasljednik nekadašnjeg Mansiona i Piranhe, piroman se navodno i ozlijedio. Njegove motive utvrdit će istraga.

– Nemamo vam što reći. U lokalu nije bilo nikoga i ne znamo kako je došlo do požara. Dok inspekcija ne završi istragu, ne želimo davati komentare – kazali su suvlasnici kluba dok su stajali pod ruševinama, a jedan od suvlasnika, Nikola Bušljeta, to nam je ponovio i u telefonskom razgovoru. Upravo su on i brat Ivan medijski najeksponiraniji suvlasnici, a veže ih se uz niz ugostiteljskih objekata, od kojih je najpoznatija Papaya na Zrću.

Tihi rat s konkurentima

A upravo je uspjeh tog raja za partijanere, Papaye, bio navodni razlog napada na Nikolu Bušljetu prošlo ljeto kada ga je ispred kuće dočekao maskirani muškarac sa željeznom šipkom u rukama. Bušljeta je napadaču uspio pobjeći, a navodno su ga već na sastanku u sesvetskom restoranu u travnju prošle godine upozorili da se ne petlja u poslove na Hvaru gdje je planirao ugostiteljski proboj. Tada su se spominjala imena njegovih konkurenata koji su osjetili da bi mogli izgubiti dio kolača od ugostiteljske prevlasti na Hvaru uključi li se Bušljeta u igru. Osobito ako se uzme u obzir da je, osim što uspješno vodi Papayu, i jedan od partnera Ultra Europe, poznatog festivala elektroničke glazbe čija se završnica i te godine iz Splita selila na Hvar. O svemu tome osumnjičene za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede tada su ispitali policija i tužiteljstvo, no Nikola Bušljeta odbio ih je kazneno prijaviti.

Komentara 14

MI
mickeyzg
05:08 21.08.2014.

šteta... gdje će sad cajke zavij... ovaj, pjevati...

LU
lukateli1
07:27 21.08.2014.

Gdje ce sad dara bubamara?

ZV
zvonko08
07:13 21.08.2014.

Sve će to naša hrvatska policija riješiti, raskrinkati mafiju, skupititi dokaze, uhititi osumnjičene i sve to predati tužiteljstvu koje će uz mnoštvo neoborivih dokaza iznijeti sudu koji će ih sve po zakonima donijetim u Saboru staviti iza rešetaka a mi ćemo i dalje moći uživati u blagotaima koje nam ova zemlja daje i sigurnosti i povjerenju u sve organe ove drževe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije