Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alergijska reakcija

Dječak nakon uboda ose na otoku izgubio svijest. Spasili ga hitnim prijevozom!

Hitna pomoć
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
01.08.2014.
u 13:52

Dječak je prevezen do Lopara gdje je i zadržan na liječenju

Zahvaljujući promptnoj reakciji spasilačkih službi u Loparu na Rabu, sinoć je hitnom intervencijom spašen dječak koji je nakon uboda ose na otoku Sveti Grgur izgubio svijest.

Kod dječaka je, javlja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, nastupila jaka alergijska reakcija pa je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganje i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) odmah nakon zaprimljene dojave u 20.40 sati organizirala hitan medicinski transport za unesrećenog dječaka.

Dolaskom na Sv. Grgur u 21.25 sati djelatnici loparske Ispostave utvrdili su, prema izjavi liječnice, da je ozlijeđeni dječak B.S. hrvatski državljanin. Kako su tijekom sinoćnje akcije bili izrazito nepovoljni plovidbeni uvjeti na moru, a u Senjskim vratima trajali su olujni udari bure, promijenjen je plan puta te je dječak nakon primitka terapije umjesto u Bašku prevezen u luku Lopar u 22 sata.

Pacijenta su po iskrcaju preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, a budući da mu je zdravstveno stanje već bilo stabilnije, zadržan je u loparskom Domu zdravlja. O svemu je obaviještena Hitna medicinska pomoć Rijeka čiji su djelatnici bili u pripravnosti za prijem pacijenta u Baškoj.

>>Utopio se Nijemac, Argentinka na brodu prestala disati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije