Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivotvorine među papirima

Dio papira iz spisa protiv Alberta Faggiana nestao sa suda

Albert Faggian
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
20.05.2015.
u 00:15

Faggianu se sudi zbog zlouporabe položaja u slučaju otprije 15 godina u kojem ga tužiteljstvo tereti za izvlačenje milijun kuna iz tvrtke Intus preko lažnih putnih naloga

Dio sudskog spisa u predmetu koji se na Županijskom sudu u Puli vodi protiv Alberta Faggiana, vlasnika nekoliko medija, nestao je, a dio je krivotvoren, ustvrdilo je na jučerašnjoj raspravi tužiteljstvo. Kako je nestala dokumentacija ne zna pa je za očekivati da će županijsko državno odvjetništvo otvoriti istragu o nestanku dokaznog materijala.

Faggianu se sudi zbog zlouporabe položaja u slučaju otprije 15 godina u kojem ga tužiteljstvo tereti za izvlačenje milijun kuna iz tvrtke Intus preko lažnih putnih naloga. Faggian je prije šest godina bio oslobođen optužbi, no Vrhovni sud je presudu ukinuo pa se postupak ponovno vodi i to već četiri godine.

Tužiteljstvo je izvijestilo da u spisu nema dokaza optužbe,  putnih naloga te  da optuženikovi poslovni rokovnici u spisu nisu oni isti koje je policija na početku istrage izuzela.

>> Protiv Alberta Faggiana podnesena kaznena prijava

Komentara 2

BF
bf2
12:00 20.05.2015.

pitam se pitam,hoće li netko odgovarati za ovo?

Avatar deziderij
deziderij
09:27 20.05.2015.

Kako li je to moguće ? U pravnoj i pravednoj HR nazovi državi ? Nestaju sudski dokumenti, pojedinci godinama nesmiljeno pljačkaju, varaju i rade što požele a pravna i pravedna spava zimskim snom. Jedini zaključak koji se nameće sam po sebi jest da se sve čini pod velikim blagoslovom sudstva, političara i svih onih silnih "institucija koje svoj posao rade". Sve skupa jadno i gadljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije