Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika akcija u Dubrovniku

Dilerica naredila da bivšem dečku zapale brod, a policajcu auto

Ana Perović
Foto: Facebook
1/10
21.05.2015.
u 21:19

Kokain, amfetamin i marihuanu nabavljali su u BiH, a onda je preprodavali po dubrovačkim ulicama...

U četvrtak u ranim jutarnjim satima dubrovačka je policija opkolila grad kako bi u velikom finalu višemjesečne akcije “Gladius 3” privela krijumčare i preprodavače kokaina, amfetamina i marihuane.

Prva dama skupine

Uhitili su sedmero ljudi, dok je za dvoje raspisana tjeralica. Paralelno s akcijom u Dubrovniku, članove istog krijumčarskog lanca priveli su licu pravde i u susjednoj BiH. Ondje su priveli ukupno 17 osoba, među kojima su i četiri policajca. Većini sumnjivaca uhićenih u Dubrovniku to nije prvi put da su se ogriješili o zakon.

Tako je primjerice Ana Perović (38), jedina žena uhićena u krijumčarskom lancu, 2009. osuđena jer je novog partnera nagovorila da zapali brod njezina bivšeg dečka i poslodavca. Pola godine poslije Tomislava Zucalu (41) nagovorila je da zapali automobil dubrovačkog inspektora Luke Delije.

Zucalu se 2011. sudilo i zbog preprodaje heroina i kokaina u Dubrovniku. I njemu i Perović lisice su ponovno stavljene na ruke u četvrtak ujutro. Među privedenima našli su se i vlasnik kafića “What’s up” Alen Perišić, njegov konobar Antonio Miljević, poslovođa NoneNina bara Denis Pršić, Anes Duraković te vlasnik izletničkog broda “Jug Dubrovnik” Damir Katanić. Kako neslužbeno doznajemo, Kataniću, koji je 2008. osuđen za pokušaj ubojstva, policija je u pretresu broda u Čajkovićima u četvrtak ujutro pronašla tablete za koje sumnjaju da je riječ o amfetaminima. Pršića su pustili kući nakon ispitivanja u Villa Palmi. Licu pravde u akciji “Gladius 3” zasad odolijevaju dva sumnjivca, a jedan od njih je i Igor Šarlija, također s podebljim policijskim dosjeom.

U BiH švercali i oružje

Drogu su nabavljali u BiH i krijumčarili u Dubrovnik, gdje su je dalje preprodavali. Za uspješan "lov" na dilere i ovaj put je najzaslužnija dubrovačka policija, koja je inicirala akciju i svoje sumnje podijelila i s policijom susjedne BiH te USKOK-om. U BiH akcija nosi naziv “Maska”, a sumnjivci su osim zbog šverca droge osumnjičeni i za šverc oružja u Trebinju, Bileći, Berkovićima i Dubrovniku.

U sklopu akcije, sumnjivcima iz BiH policija je, među ostalim, oduzela četiri automatske puške, nekoliko telefona, drogu... Veće količine droge navodno su pronađene u Dubrovniku, a policija je kazala da će detalje o zapljenama i cijeloj akciji iznijeti u javnost u petak ujutro. Dubrovačka policija uspješno je koordinirala još jednu sličnu akciju. U travnju 2013. u Hrvatskoj, BiH i C. Gori uhićena je 51 osoba te je zaplijenjeno 376 kg trave, 523 grama heroina, ali i sedam pištolja, puška, devet ručnih bombi...

>> Duge cijevi u Dubrovniku zbog razbijanja lanca dilera, više osoba uhićeno

Ključne riječi

Komentara 54

DU
dugonoga
21:45 21.05.2015.

krasna dubrovačka dama. gospoja!! svaka čast. FUJ

DU
Deleted user
21:36 21.05.2015.

Znači dileri su bili nedodirljivi dok nisu stali na žulj ovima u državnim položajima.

DU
Deleted user
21:53 21.05.2015.

Tu nam fali kineski zakon. Prepišimo ga jer nisu potrebni dodaci ni ispravke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije