Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osam godina ropstva

'Deda živi kod nekog drugog, ali i dalje prosi'

stjepan jakovljev
Foto: Daniel Kasap/VLM
22.04.2014.
u 20:00

Verica B. svjedočila je da je odnos između optuženog i žrtve bio čudan. Nakon što bi ga Jakovljev udario, zajedno bi pili i grlili se

Bizarnim svjedočenjima u Zagrebu je nastavljen proces Stjepanu Jakovljevu (50), optuženom da je osam godina držao u ropskom položaju Mihaela D. M. (67) zvanog Dragec, tjerajući ga da prosi na zagrebačkim raskrižjima, pred crkvama... Svjedok Matija Karas Drageca poznaje od 70-ih jer su do 1990. stanovali u istoj zgradi. Jakovljeva je upoznao u zatvoru 1991. Neko su vrijeme obojica stanovala kod njega.

– Dragec je i tada prosio, ne po cesti, nego je išao župniku. On je i moju maloljetnu djecu, dok sam bio u zatvoru, vodio župnicima i predstavljao se kao samohrani otac. Jakovljev je pak “tržio” po placu – kazao je Karas.

Verica B. kaže da je mjesec i pol bila na liječenju nakon što ju je Dragec optužio da ga je zaključala u stanu.

– Jakovljeva se bojim jer je čudan i agresivan kad popije i, da mogu, izbrisala bih slovo j iz rječnika, a Drageca se bojim zbog prijetvornosti. Odnos im je bio čudan, Jakovljev ga je prisiljavao da prosi, ali kad je bio u zatvoru šest mjeseci, rekla sam Dragecu da ode od njega, a on je rekao da mu mora pomoći. Nakon što bi ga Jakovljev udario, zagrlili bi se i pili. Sad deda živi kod nekog drugog i opet prosi – svjedočila je.

>> Ne osjeća se krivim što ga je tjerao da prosi

Komentara 1

UN
una1
21:47 22.04.2014.

Malo se toga promijenilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije