Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Sabo proglašen krivim: Razmišljao sam o Anti Gotovini

Željko Sabo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
02.09.2014.
u 14:40

Sabi je nepravomoćnom odlukom izrečena jedinstvena kazna zatvora od godinu dana i četiri mjeseca

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nepravomoćno je osuđen na godinu dana i četiri mjeseca zatvora zbog podmićivanja dvoje vijećnika izabranih s HDZ-ove liste, Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Dok je Budimir ponudio mjesto u Nadzornom odboru Borova uz mjesečnu novčanu naknadu od 2000 kuna i mjesto predsjednice vukovarske komisije za europske integracije, Đuriću je nudio promaknuće supruge na mjesto glavne sestre u Općoj bolnici Vukovar, a zauzvrat očekujući njihov prelazak u SDP. Na taj bi način osigurao 13 “glasova” potrebnih za konstituiranje Gradskoga vijeća Vukovara u kojem je temeljem izbornih rezultata trebalo sjesti 12 vijećnika koalicije HDZ i HSP Ante Starčević, devet SDP-ovaca i tri SDSS-ovca. Slučaj je “procurio” u javnost krajem prošle godine nakon što je Budimir prezentirala tajnu audiosnimku u kojoj joj Sabo spominje iznose od 10, 20 i 50 tisuća kuna.

– Nikada neću priznati ono što nisam učinio. Vjerujte, razmišljao sam o Anti Gotovini – razočaran, na rubu suza, nakon izrečene presude rekao je kratko Željko Sabo.

Foto: Davor Javorovic, Petar Glebov, Dusko Jaramaz/PIXSELL

(Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Sprema se žaliti Vrhovnom sudu jer njegov odvjetnik Ante Nobilo smatra kako je presudom povrijeđen zakon, odnosno da su “granice zakona neopravdano i suprotno pravilima struke rastegnute”.

– Već vidim ozbiljne pravne probleme s kojima će se suočiti Vrhovni sud u rješavanju ove žalbe. Ovo je samo poluvrijeme, utakmica još nije gotova – optimističan je Nobilo.

Marija Budimir: Presuda je dobar iskorak u borbi protiv korupcije

Marija Budimir kaže kako je zadovoljna presudom suda u Osijeku u slučaju Sabo. – Mogu reći da sam zadovoljna radom pravosudnih tijela u državi. Poslije svega zahvaljujem najviše na potpori svojoj obitelji i suradnicima koji su bili sa mnom cijelo ovo teško razdoblje. Mislim da je presuda, iako je još nepravomoćna, dobar iskorak u borbi protiv korupcije i uvođenja reda u društvu, ali i poruka svim drugim čelnicima ako rade na nezakonit način – rekla je Budimir koja je poslije prijevremenih izbora u lipnju ove godine postala dogradonačelnica Vukovara.

>> 'Sin ti može biti direktor ili dobiti otkaz'

>> Sabo: 'Nisam nudio mito M. Budimir'

>> Vrhovni sud: Snimka će biti sudski dokaz protiv Sabe!

>> Željko Sabo na osječkom sudu: 'Nisam kriv'

Komentara 184

PO
portugisac
08:45 02.09.2014.

Da je Sabo pošten i nevin ne bi uzeo za branitelja Antu Nobila.Fuj

DU
Deleted user
08:17 02.09.2014.

Tipičan primjerak člana partije laži mazi i kad je to očito jer narod je naivan dovoljna su lijepa obećanja poput plana 21. Tu su doktrinu doveli do savršenstva a primjer mu je drug bahati.

DU
Deleted user
08:07 02.09.2014.

Nadam se, maksimalna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije