Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutkinja odredila

Sinovčić može izaći na slobodu ako plati jamčevinu od 20 milijuna kuna

Reno Sinovčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.12.2014.
u 15:55

Osim Sinovčiću jamčevina je određena i ostalim osumnjičenicima

Renu Sinovčiću određen je istražni zatvor, koji mu je zamijenjen jamčevinom od 20 milijuna kuna, odlučila je Jadranka Mandušić, sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda. Sutkinja je takvu odluku donijela nakon što je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo njezinu raniju odluku, kojom je Sinovčiću i ostalima odredila istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Udvostručila jamčevinu

Izvanraspravno vijeće tu je odluku ukinulo, smatrajući da nije dovoljno dobro obrazloženo kako bi Sinovčić svojim boravkom na slobodi utjecao na 140 svjedoka čije je ispitivanje USKOK predložio. Isto tako, vijeće je smatralo da sutkinja Mandušić nije dovoljno dobro obrazložila i zašto je Sinovčiću odbila ponuđenu jamčevinu od 10 milijuna kuna. Naveli su da se sud pri donošenju te odluke vodio samo načinom počinjenja djela i njegovom težinom, dok nije vodio računa o Sinovčićevim obiteljskim i imovinskim prilikama.

Postupajući po uputi vijeća, sutkinja istrage sada je udvostručila Sinovčićevu jamčevinu, a ako tu odluku potvrdi i izvanraspravno vijeće, bit će to jedna od najviših jamčevina u Hrvatskoj. Njegovi su odvjetnici inače na prijašnjem ročištu, na kojem su nudili 10 milijuna kuna u gotovini, kazali da on taj novac nema, no da su ga za njega spremni skupiti, kako su kazali, dobri ljudi. S obzirom na tu izjavu, bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi ako odluka o jamčevini bude potvrđena, tim više da se i ovo jamstvo odnosi na gotovinu.

Inače, Sinovčiću je istražni zatvor ovaj put određen samo zbog utjecaja na svjedoke, jer je on u međuvremenu podnio ostavke na funkcije koje je imao u svojim tvrtkama.

Najavili žalbe

Ostavku je podnio i Dalibor Zebić, aktualni predsjednik NK Zadar, kojem je istražni zatvor zamijenjen jamčevinom od milijun kuna. Isti iznos jamstva određen je i Novici Erliću, bivšem direktoru NK Zadar. Njih su dvojica na prijašnjem ročištu kao jamstvo nudila po 100.000 kuna svaki. Jamčevine su određene i za petero zadarskih poreznika pa će tako za obranu sa slobode Vjekoslav Jurlina, Stoja Mučaji, Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić morati platiti po 300.000 kuna svaki.

Svima njima istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a USKOK je najavio da će se žaliti zbog odluke o jamstvima. Žalbu zbog visine jamčevine najavio je Andrej Korljan, jedan od branitelja R. Sinovčića, a cijela ta procedura mogla bi potrajati idućih desetak dana. Sinovčića se sumnjiči za niz koruptivnih djela, a šteta je oko 120 milijuna kuna.

>> Sinovčić i Zebić podnijeli su ostavke NK Zadru

Komentara 19

RE
rehala
16:13 18.12.2014.

Za 120 milujuna kune stete on izlazi na slobodu ako plati 20 milijuna!pa vi niste normalni, trebao je platiti 500 milijuna jamcevine i jos bi mu puno ostalo.

AN
Antejagec1
16:12 18.12.2014.

Nije mi jasno,ucinjena steta 120 miliona kuna a jamcevina 20 miliona kuna.Nikome ja nebi dozvolio izlazak iz zatvora ako je ucesnik bilo koje pljacke.Zar cobankovic nije najbolji primjer tih pogresnih presuda.

LA
laflamesapo
16:21 18.12.2014.

Zalosno,u cijelom svjetu mafiju kontrolira drzava, tajne sluzbe samo kod nas mafija kontrolira drzavu.Nismo mi dorasli nicemu!Ali kao sta svatko izabere zanimanje u zivotu kao npr, bravar cistacica, doktor tako i oni su odluci bili kriminalci i sav sljam sta ide s tim od 91, pa majku mu kakvi su to hrvati domoljubi a kradu tu svetinju Hrvatsku dajte im 100godina robije..i oduzmite im drzavljanstvo!!!pa neka kradu u Afganistanu i Senegalu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije