Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misteriozna smrt

Dan prije smrti vrištao je i udarao po vratima susjeda pa je priveden

Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/7
30.09.2016.
u 20:50

Udaranje po vratima dogodilo se u drugoj zgradi, a ne tamo gdje je umro Tomislav Blažević. Točan uzrok smrti još se utvrđuje

Istraga i kriminalističko istraživanje misteriozne smrti Tomislava Blaževića (24) u karlovačkom naselju Luščić još uvijek traje, pa je i nalaz obdukcije, koja je završena, nedostupan javnosti, potvrdila nam je Gordana Križanić, županijska državna odvjetnica. Tek kada završi istraga, obavijestit će javnost o tome što se nesretnom mladiću dogodilo.

O uzroku smrti nagađaju i njegovi najbliži, iako vjeruju da je još netko bio s njim kobne noći, netko tko je odgovoran za njegovu smrt.

– Otac je u šoku, stalno plače, odlazi u njegovu sobu i traži ga, nije mu jasno zašto se takva tragedija morala dogoditi. Nikada se nije žalio na to da ima probleme s Tomislavom niti je itko išta čuo. Svima nam je žao zbog tragedije, posebno zato što mladića život baš i nije mazio, rano je ostao bez majke, što je svakako na njegovoj psihi ostavilo traga.

Znamo da se družio s polubratom s očeve strane, živio je u Logorištu, uglavnom bio doma, a u stan u Grabrik, koji je naslijedio, išao je tek povremeno – kažu nam oni koji poznaju obitelj. Svi kažu da je Tomislav bio miran, povučen, malo se družio sa susjedima u Logorištu, a i školovao se na drugom kraju grada. Nitko nije znao je li imao ljubavnu vezu. Kako je skončao u Luščiću, nikome nije jasno.

No, dan prije smrti i u utorak ujutro nešto se ipak drastično promijenilo u Tomislavovu životu i ponašanju. Iako je istina da kobnog jutra nitko s adresa Luščić a, b i c nije pozvao policiju zbog narušavanja javnog reda i mira, policija je pozvana nekoliko sati prije iz sasvim druge zgrade u Grabriku.

Ispred zgrade u kojoj je imao stan bio je i njegov bicikl kojim se dovezao. No, satima prije tragedije u svom je stanu vrištao i počeo udarati po zidovima, a kasnije i po vratima stanara. Iako nam u PU karlovačkoj to službeno nisu potvrdili, iz kruga bliskog policiji doznajemo da je policiju zvao stanar po čijim je vratima Tomislav lupao, iako ga nikada prije nije vidio.

Policija je potom Tomislava privela, no nisu ga imali razloga zadržati. Pustili su ga nakon što su pozvali oca koji je došao po njega. Kako je nakon toga završio u Luščiću, u kojem je satima stanarima zvonio i tražio jednu obitelj, a onda i skončao ispred zgrade, nije poznato. Neki kažu da je u Luščiću ipak imao prijatelja.

>> Obitelj o misterioznoj smrti Tomislava Blaževića: Imamo neka saznanja, ali neka prvo policija napravi svoje

Komentara 13

TH
than
23:16 30.09.2016.

Kao sto rekoh, alkohola previse ili droga ili oboje ili neka psihicka bolest ili cak i svo troje... Nije lijepa vijest. Nitko ne udara samo tako po zidovima i ne vristi u svom stanu.

HH
helgin@hogar
22:08 30.09.2016.

zao mi je oca, ali otac kao mnogi roditelji ne znaju sta im djeca rade, jer djeca imaju jednu sliku za roditelje dok stvarnost je sasvim drugacija, zato kada otac kaze bio ovakav onakav, treba ipak izuzet roditeljsku subjektivnost koja je mnogo veca kod samohranih roditelja! bog nek mu da snage, ali ima tu svega...

RO
roland
06:50 01.10.2016.

Kakvo smo mi društvo? Kakvo? Pokojni mladić je očito bio rastrojen i lupao je po vratima susjednih zgrada! Umjesto da je policija po pravilima službe pozvala hitnu medicinsku pomoć ili da su ga odvezli na psihijatriju na pregled, oni su vjerojatno neubrojivom i rastrojenom mladiću pisali prekršajne prijave? Ovdje treba Ravnateljstvo policije poslati unutarnji nadzor i svaku sekundu od privođenja do poštanja iz policije istražiti, uz mjere, radnje i postupke koje je policija primijenila u konkretnom slučaju. Utvrditi da li je bilo mogućih propusta u postupanju policije. Zašto policija nije u svom postupanju uključila i liječnike nego su ga s napisanom prkršajnom prijavom pustili na ulicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije