Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u B. Rijeci

Dakić o ubojstvima policajaca: Ne smatram se krivim!

mile dakić
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
17.04.2012.
u 09:20

Dakić je u odsustvu osuđen na dvadeset godina zatvora zbog poticanja na ubojstvo Mile Butine, Josipa Milčića i Zlatka Škrlca u B. Rijeci.

Razumio sam za što me se tereti, ali ne smatram se krivim – rekao je Mile Dakić na Županijskom sudu u Karlovcu u postupku u kojem ga se tereti za poticanje na ubojstvo trojice i ranjavanje jednog hrvatskog policajca 1991. u Budačkoj Rijeci, čime je počeo rat na karlovačkom području.

Suđenje se ponavlja nakon što je Mile Dakić, danas osamdesetjednogodišnjak, po uhićenju i izručenju Hrvatskoj zatražio obnovu postupka. Dakić je po optužnici bio organizator ubojstva policajaca iz zasjede na cesti nedaleko od Krnjaka. Prije 13 godina u odsustvu je osuđen na 20 godina zatvora zbog poticanja na ubojstvo Mile Butine, Josipa Milčića i Zlatka Škrlca te ranjavanje Nikole Rakocije. U istom su procesu za ubojstvo i ranjavanje na 20 godina osuđeni i Dušan i Milan Tomić.Taj događaj od 4. kolovoza 1991. godine za mnoge je bio znatno više od oružanog incidenta i značio je početak srpske pobune na području Karlovačke županije.

Mile Dakić prije rata živio je u Vojniću, Karlovčani ga pamte jer je bio profesor, a bio je i direktor spomen-područja na Petrovoj Gori. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih isticao se u raznim organizacijama pobunjenih Srba. Najprije je izabran za predsjednika Jugoslavenske samostalne demokratske stranke u Hrvatskoj, a zatim je postao i potpredsjednik Srpskog nacionalnog vijeća SAO Krajine.

Komentara 13

VR
vrisak
10:35 17.04.2012.

crnaguja1950 .. Potpisujemsvaku rijec, nek se javi josipovicu i Mesicu , naravno nec biti kriv kako vec rekoste zasto bi on odgovara za mrtve Hrvate kad niko drugi ne odgovara... Fuj.. Snjim na Goli Otok...

MO
mozel
10:35 17.04.2012.

Veljko Maric hrvatski branitelj koji je uhicen od strane Srbije na Bugarsko-srpskoj granici kao ratni zlocinac i terete ga da je ubio Petra Slijepcevica i osudjen 12 godina zatvora a ovaj za organiziranje za ubistva hrvatskih policajaca se ne osjeca krivim jer su to Hrvatski policajci .Sto je jos zanimljivije sve se je dogodilo na Hrvatskom teritoriju.

CR
crnaguja1950
09:53 17.04.2012.

ma kaki kriv,pa ubio je hrvatske policajce,tko u ovoj državi za to može odgovarat?fino kod josipovića i mesića po zaštitu,dobit će \"najbolje\"odvjetnike tipa nobilo i prodanović koji će za sve optužit mrtvog tuđmana i šuška i reć da je RH zapravo bila agresor.i još mu dat odštetu i vratit ga na mjesto ravnatelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije