Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za prijevaru

"Da uništi uroke, želio je i novac za kristalnu kuglu"

25.05.2015., Zagreb - Na Opcinskom sudu pocelo sudjenje Ivanu Komsicu, laznom vidovnjaku koji je prevario zenu za 320 000 kn.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
25.05.2015.
u 19:22

Zbog prijevare 45-godišnjakinje sudi se Ivanu Komšiću (25)

– Lažima o navodnim urocima bačenim na moju obitelj usadili su mi strah i psihološku blokadu pa uopće nisam mogla racionalno razmišljati o onome što mi se događa. Znali su sve o meni, da mi je kći sitnije građe, plašili su me da će oboljeti od bulimije, da će imati probleme u školi... A sve je počelo kada je na moj broj telefona došla poruka o tome zanima li me nešto o budućnosti. Nesmotreno sam odgovorila na to nakon čega sam primila još jednu SMS poruku: "Bilo bi sve u redu da nemate duple uroke. To je posao za Tomislava". Dobila sam njegov kontakt, obećao mi je da sve može riješiti, ali da to ne smije doznati nitko iz obitelji – opisala je danas u sudnici zagrebačkog Općinskog kaznenog suda 45-godišnja diplomirana ekonomistica kako ju je odgovor na pristiglu SMS poruku uvukao u začarani krug tarota, magova i uroka, zbog čega je od listopada 2011. do lipnja 2013. godine ostala bez više od 300.000 kuna.

Molio u hramu u Ljubljani

Zbog prijevare 45-godišnjakinje sudi se Ivanu Komšiću (25) (na slici) s kojim se oštećena povremeno nalazila kako bi mu predala novac, a on joj se predstavio kao Tomislavov nećak. Njemu je, prema optužnici, u više navrata u gotovo dvije godine predala ukupno 26.200 eura i 73.000 kuna, a sav novac, uvjeravao ju je, odlazi u ruke Tomislavu koji je u nekom hramu u Ljubljani molio za njezinu obitelj kako bi je spasio od uroka.

– Kada sam potrošila suprugovu ušteđevinu i ušteđevinu svojih roditelja, snalazila sam se i posuđivala novac. Jednom prilikom rekao mi je da će mi suprug imati moždani udar i u dva dana trebala sam stvoriti novac, inače će sve molitve biti uzaludne. Rekao mi je da se snađem kako god znam. Od straha više nisam znala što bih. Zadnji put taj mi se Tomislav javio i rekao da mu hitno treba novac za kristalnu kuglu za konačno razbijanje uroka. Uz to mi je poručio da čuvam malu jer će joj se dogoditi veliko zlo – svjedočila je 45-godišnjakinja, inače visokopozicionirana državna službenica. Odgovarajući na pitanja Komšićeva branitelja Gordana Pregleja, nije mogla objasniti zašto nikad nije pitala u kakvom se Tomislav hramu nalazi, odnosno o kojoj je molitvenoj zajednici riječ ni koji se magovi mole za njezinu obitelj.

S tajanstvenim Tomislavom komunicirala je isključivo putem SMS poruka, a na kraju je utvrđeno da su sve poruke zapravo stizale s brojeva mobitela kojima se koristio 25-godišnji Komšić, tj. nećak Lovro, odnosno da su Tomislav i Lovro ista osoba. Njemu je, osim novca, za Tomislava predala i skupocjeni sat Rolex vrijedan 38.906 kuna, Samsungov televizor vrijedan 6399 kuna te četiri gume za automobil koje je platila još 4647 kuna. 

Tvrdi da nije kriv

Oštećena 45-godišnjakinja danas je na sudu istaknula kako ne vjeruje da je okrivljeni Komšić sve radio sam te da je nemoguće da je on sam doznao sve podatke o njoj. Izrazila je i sumnju da je u sve upleten i njezin nadređeni, rukovoditelj jedne državne institucije s kojim je ponekad putovala na posao. Komšić se do sada branio šutnjom, a danas se na početku suđenja izjasnio da nije kriv za prijevaru 45-godišnjakinje.

>> Vidovnjak za skidanje uroka od žene uzeo 320.000 kuna

>> 'Ušli smo u taksi i taksist nam je naplatio za kilometar vožnje 100 kuna!?'

Komentara 10

GO
Gornjašica
20:43 25.05.2015.

Diplomirana ekonomistica...Ama gdje si ti diplomirala??U današnje vreme ,školovana žena vjeruje vračarama...OOOOOOOOOO pa to ni moja baba nebi naptravila,koja je već 100 god..mrtva i toliku sumu novca izgubila...Vrapče i ništa ti nemože drugo pomoći..he he

HY
Hygeia
20:20 25.05.2015.

Ah, morala sam se i smijati kod citanja teksta.Pogotovo da se jednoj skolovanoj i visoko pozicioniranoj osobi tako nesto dogodi,da u takvo sta vjeruje.Kako se lako ljudi daju manipulirati,nevjerojatno.

DU
Deleted user
23:19 25.05.2015.

pa to prolazi eto javno svaku vecer pljacka naivnog naroda preko televizije taroti babe gatare romi sve prolazi nevjerojatno je to da na tim programima nema kulture i nesto zabave ,jadna drzavna televizija .a i jadno pucanstvo koje na tajj i takov nacin trazi izlaze iz vlastitih problema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije