Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavljaju se

Curice u uništenom autu plakale i gledale kako im majka umire

autobus
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
28.11.2014.
u 20:05

Djevojčice u dobi od četiri i osam godina imaju nekoliko prijeloma kostiju

– Bilo je strašno, čuli smo vrisku, plač. Moj je suprug odmah otišao vidjeti što se dogodilo. Žena je ostala zarobljena u smrskanom autu, vatrogascima je trebalo dva sata da je izvuku. Na sreću, djecu su uspjeli spasiti i odvesti u bolnicu. Nismo spavali cijelu noć zbog toga – kazala nam je žena čija se kuća nalazi u Mladenićima u Viškovu pokraj Rijeke u blizini mjesta na kojem je u četvrtak u stravičnom sudaru autobusa Autotroleja i fiat punta preminula vozačica Jasmina Erdemović (35), majka troje djece. Cesta je bila mokra, moguće da je proklizala, na trenutak izgubila pozornost.

U automobilu su, uz mladu ženu, bile i njezine dvije djevojčice, četverogodišnjakinja i osmogodišnjakinja, a nesreća se dogodila kada je išla po treću djevojčicu u školu.

Išla u školu po treću kćer

Nažalost, žena je poginula na mjestu nesreće, iz automobila su njezino tijelo izvlačili vatrogasci, a teško ozlijeđene djevojčice, u šoku, prestrašene i uplakane, hitno su prebačena u KBC Rijeka na Sušaku. Obje imaju više prijeloma, no nisu životno ugrožene i oporavljaju se.

I druga susjeda Ruža Maravić još je u nevjerici. – Strašno je to što se dogodilo, baš sam u to vrijeme gledala vijesti i nisam ništa čula, ali sam kasnije saznala. Pričaju da je išla po dijete u školu. Valjda su djeca u autu bila nemirna, a ona ih je pokušavala smiriti. Što da vam velim, strahota – ispričala nam je Maravić. Suprug smrtno stradale vozačice, koji inače radi u Italiji, hitno se vratio kući. U obližnjim su Saršonima podstanari. I upravo se zbog toga obratio jučer za pomoć načelnici Općine Viškovo Sanji Udović.

Vozač busa u šoku

Očevidom je utvrđeno da je žena, upravljajući puntom, u jednom trenutku prešla u suprotni trak i izravno udarila u autobus koji je nailazio iz suprotnog smjera. Vozači javnog prijevoznika još su potreseni nesretnim događajem u kojem je sudjelovao njihov kolega. Nesreća se, kažu, mogla dogoditi bilo kome od njih da se zatekao za upravljačem autobusa na toj prigradskoj liniji. Vozač autobusa, iskusni profesionalac iza kojeg su tisuće prijeđenih kilometara, vidio je da punto najprije vrluda po mokroj cesti, a potom ide ravno na njega, gotovo se uspeo na nogostup, no nije ga uspio izbjeći. U nesreći vozač nije ozlijeđen, no potresen i šokiran, ne može raditi i na bolovanju je.

– Svima nam je izuzetno teško, ne pamtimo da je ikad naš autobus sudjelovao u tako užasnoj nesreći. Vozač zaista nije mogao ništa učiniti da spriječi sudar, vozio je po svojoj strani, malom brzinom – kazala je glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić izražavajući sućut obitelji poginule žene.

>>Majka troje djece sudarila se s autobusom i na mjestu poginula

>>Sudar dva automobila na "ukletom" križanju, dvije osobe ozlijeđene

>>Policijski kombi prošao kroz crveno, petorica policajaca ozlijeđena

Komentara 13

JU
jujo
21:19 28.11.2014.

Pazite dobro kada su djeca u autu vozite polako !!!!!

Avatar comandante
comandante
20:48 28.11.2014.

polako, vozis djecu, mokro je....

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:33 28.11.2014.

stvarno se naježiš čitajući

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije