Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u razredu

Curica stradala u školi i dalje u komi, mama joj priča uz postelju

škola,Solin,kišobran
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
27.11.2014.
u 18:43

Pročelnik Zdravko Omrčen: Roditelji djevojčice nikoga ne krive za nesreću, svjesni su da je riječ o spletu nesretnih okolnosti

Sedmogodišnja učenica prvog razreda solinske Osnovne škole Vjekoslava Paraća, koja je u srijedu dobila za život opasne ozljede glave u naguravanju u razredu, stabilno je iako je njezino stanje teško. I dalje je u induciranoj komi.

– Bio sam u bolnici i vidio sam je. Spava kao mali anđeo. Majka je uz nju i priča joj, uvjerena je da je malena čuje – kazao nam je Zdravko Omrčen, županijski pročelnik za prosvjetu koji je ponudio pomoć roditeljima djevojčice.

– Oni su mladi ljudi, vrlo pozitivni. Vjeruju da će sve dobro završiti. Nikoga ne krive, svjesni su da je riječ o spletu nesretnih okolnosti koji su doveli do nesreće – kaže Omrčen.

– Stanje djevojčice nije se promijenilo od jučer. Ozbiljno je, ali stabilno – rekao je Marijan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti splitskog KBC-a.

Svi prvašići iz tog razreda su pod šokom, a dječak koji je s kišobranom krenuo prema djevojčici, zbog čega je ona pala i teško ozlijedila oko i glavu, u dogovoru s ravnateljem i roditeljima danas nije bio na nastavi. Ravnatelj škole Đuro Baloević ističe da dijete njegove dobi nužno treba pomoć u ovoj situaciji kada se suočava s posljedicama svog nenamjernog čina. Imat će potporu školskog stručnog tima, kao i svi učenici koji su svjedočili nesreći.

U školi je i stručni tim Ministarstva prosvjete te inspektori. Učenike prvog razreda posjetila je i pomoćnica ministra obrazovanja Sabina Glasovac, koja je razgovarala i s liječnicima. Djeci je pružena psihološka pomoć kako bi prebrodila šok. Sazvan je i sastanak s roditeljima kako bi dobili upute kako se nositi sa situacijom.

– Vrlo je tužno danas u školi. Sva su djeca nekako mirna – rekao je ravnatelj Đuro Baloević.

>> Dječje naguravanje završilo tragedijom: 'Ovako nešto sve nas je šokiralo'

>> Djevojčica (9) preminula nakon strujnog udara

Komentara 13

BA
baniček
19:04 27.11.2014.

što brži oporavak želim sa što manje posljedica...

Avatar Ada
Ada
21:15 27.11.2014.

Dragi Bože, daj da se ova djevojčica oporavi bez većih posljedica, a svi protagonisti događaja neka iz toga nešto nauče. Mala djeca vrlo često ne shvaćaju da njihovi postupci mogu izazvati teške posljedice. Zato su tu odrasli da ih neprekidno poučavaju.

DU
Deleted user
19:54 27.11.2014.

Dječak je krenuo kišobranom na žrtvu i to zovemo naguravanje. Pitam se što će reći djevojčica kad se oporavi, a nadam se da će to biti uskoro. Dječje naguravanje nije igra, ako netko u tome sudjeluje bez svoje volje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije