Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo u Segetu Gornjem

Sletio vozilom u provaliju od 100 metara i preživio

provalija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
02.12.2016.
u 20:30

Marijo Z. sam je izašao iz uništenog vozila i popeo se 60 metara uzbrdo gdje je sjeo na kamen i čekao vatrogasce

– Kada smo došli na mjesto nesreće, u Segetu Gornjem, iznad Trogira, nakon što nam je dojavljeno da je vozilo upalo u provaliju s desne strane ceste, dočekao nas je neočekivan prizor. Automobil je zapeo u šipražju i niskom raslinju stotinjak metara dalje od prometnice, a vozač, koji je bio sam u vozilu u trenutku nesreće, bio je na 60-ak metara od ceste. Sam se izvukao iz vozila i krenuo uzbrdo penjući se prema prometnici, ali bilo je prestrmo. Šepao je na jednu nogu, boljelo ga je i nije mogao dalje. Ugledao nas je, sjeo na kamen i čekao da dođemo po njega – ispričao je jedan od vatrogasaca koji je u četvrtak ujutro sudjelovao u spašavanju sretnog vozača, Marija Z. (41), poduzetnika iz Trogira, koji se Citroenom Berlingom malo prije sedam sati strovalio u provaliju.

Nevjerojatna sreća

Imao je nevjerojatnu sreću jer je prošao samo s ogrebotinama i natučenom nogom. Spasili su ga članovi interventne Javne vatrogasne postrojbe iz Divulja i DVD-a Trogir.

– Nas trojica krenula smo u spasilačku akciju. Došli smo do njega s koritom jer smo ga htjeli prenijeti, ali nije bilo potrebe. Stavili smo mu tzv. pelenu i uz našu pomoć, polako, korak po korak, zajedno smo se popeli do ceste. Hodao je teško, šepajući, a s lijeve strane lica imao je ogrebotine – ispričali su vatrogasci.

Sretnog vozača odvezli su do Hitne medicinske pomoći u Trogiru. Liječnici su ustanovili da je nasreću samo lakše ozlijeđen pa je nakon pružene pomoći i liječničkog pregleda pušten kući.

Foto: VLm

Marijo Z. iz poznate je trogirske ugostiteljske obitelji, a njegova obitelj bila je vlasnik jednog od najstarijih i najpoznatijih restorana na samoj rivi u Trogiru.

Zašto je izgubio kontrolu na državnoj prometnici koja vodi od Trogira do Šibenika preko Boraje, kojom je često vozio, još nije jasno.

Vrlo strma cesta

Cesta je vrlo strma, ima serpentine, a pogled na Trogir te otoke Čiovo, Veli i Mali Drvenik, Pčelicu, Kraljevac, Krknjaše, Šoltu koji puca kod Segeta Gornjeg, u blizini kojeg se nesreća i dogodila, mogao je skrenuti pozornost vozača.

U svakom slučaju, 1. prosinca ubuduće može slaviti kao novi rođendan.

Pokušali smo i od sretnog vozača čuti što se dogodilo prije nego što je vozilom sletio u ambis, no nije se javljao na pozive. Nije vozio brzo, što je vjerojatno razlog da se iz nesreće izvukao bez teških ozljeda. Kada je u zavoju, vozeći se prema sjeveru, sletio s ceste, vozilo nije “letjelo” zrakom, nego se spuštalo “truckajući se” strminom. Oštećen mu je i jako razbijen prednji dio. Automobil će izvući vučna služba.

Iako su nesreće koje uključuju pad u provaliju i sretan završetak vrlo rijetke, jedna, slična ovoj, dogodila se prije tri godine na Dupcima, između Omiša i Makarske. Obrtnik iz Omiša Ibrahim A. (55) u Opel Astri survao se u provaliju. Zajedno s vozilom zaustavio se nakon stotinjak metara, sam izašao iz potpuno uništenog automobila, udaljio se i čekao vatrogasce. Njegovo se vozilo potom zapalilo, a on je ostao neozlijeđen.

>> Vozač koji je sletio u provaliju od 60 m: To što sam preživio je čudo

Komentara 1

DU
Deleted user
20:56 02.12.2016.

Bože sačuvaj sve sudionike u prometu kao što si i ovog, ali sačuvaj nas i ovakvih članaka, npr. o cesti s pogledom na more. Svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije