Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIJA U OSIJEKU

Cigla mi je pala na glavu i raskrvarila ju. Susjed je dotrčao i izvukao sestru

Foto: Suzana Lepan Štefančić
1/3
31.03.2015.
u 17:06

Kažu da je plin u pitanju, ali iako imamo gradski, nismo ga uopće koristili – zaključuje.

Od rođenja sam živio u toj kući, jedino je što sestra i ja imamo. Sad nemamo ni to – sliježe ramenima Edo Ponudić (59) čiji je dom doslovce sravnjen sa zemljom zbog eksplozije plina u ponedjeljak oko 18 sati u Kišpatićevoj ulici u Osijeku. Sestra mu Blanka (57) teško je ozlijeđena. Po licu, glavi, rukama zadobila je opekotine drugog stupnja. Žena je spavala prije odlaska na posao u noćnu smjenu, a on se odmarao u svojoj sobi kada je "grunulo". - Strašno sam se uplašio. Dok sam izlazio, cigla mi je pala na glavu i raskrvarila ju, ali to je zanemarivo. Nisam htio ni na snimanje – priča naš sugovornik. Susjed je dotrčao i izvukao ozlijeđenu ženu.

- Bila je pri svijesti, ali nije mogla govoriti – nastavlja Edo. Blanka je prevezena u bolnicu. Nije u životnoj opasnosti. Susjedi se čude što su uopće živi izašli ispod ruševina. - Odjeknula je jaka detonacija. Bila sam u svojoj sobi baš uz njihovu kuću. Tresla sam se - govori Janja Markotić. Popucao je i zid njezine kuće, a oštećeno je i 50-ak crjepova. I jednima i drugima pomoć je obećao gradonačelnik Ivica Vrkić. Edo je noć nakon nesreće spavao u Domu svetog Vinka, domu za beskućnike.

Brat i sestra živjeli su sami u skromnoj kućici, samo od njezine plaće.

- Moja je sobica ostala sačuvana, možda bih se i mogao skloniti u nju – teško se rastaje od svoje kuće Edo. Točan uzrok eksplozije još se utvrđuje. - Kažu da je plin u pitanju, ali iako imamo gradski, nismo ga uopće koristili – zaključuje.

>> Eksplozija plina razrušila kuću: Vlasnica teško ozlijeđena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije