Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operativna akcija

Četvorici berača oduzeto 1352 kilograma smilja ubranog na Cresu

smilje
Pixsell
27.11.2014.
u 10:49

Zbog sve veće devastacije ovog samoniklog bilja na otocima, na kojima je branje smilja u ovo doba godine zabranjeno, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode u suradnji s policijom, pokrenulo je jučer operativnu akciju "Smilje"

Unosan posao sa smiljem propao je još četvorici berača koje je policija u srijedu navečer s ukupno 1352 kilograma te biljke zaustavila na trajektnom pristaništu Porozina na Cresu i u Iki pokraj Opatije. Creski policajci su za obilaska pristaništa zatekli 28 godišnjeg muškarca u teretnom vozilu ogulinskih registracijskih oznaka u kojem je pronađeno 46 vreća sa 666 kilograma smilja. Drugi kombi, vukovarskih registracijskih oznaka, u kojem su bila trojica muškaraca starosti do 45 godina, nakon dojave policije s Cresa, zaustavljen je u Iki.

U tom je vozilu pronađeno još 30 vreća s ukupno 686 kilograma smilja . Smilje, koja je policija oduzela, ubrano je na pašnjacima Cresa, a protiv berača su podnijeti optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode.

Zbog sve veće devastacije ovog samoniklog bilja na otocima, na kojima je branje smilja u ovo doba godine zabranjeno, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode u suradnji s policijom, pokrenulo je jučer operativnu akciju "Smilje", a već ranije je policija na Krku, u suradnji s lokalnim udrugama i općinskim vlastima koje su pozvale da se zaustavi nekontrolirano branje ove biljke, organizirala više akcija u kojima je "palo" nekoliko skupina berača smilja.

>>Krenula akcija 'Smilje': Inspekcija 'češlja' otoke zbog ilegalnog branja

>>Policija privela šestoricu koja je bez dozvole nabrala 250 kila smilja

Komentara 5

DE
denihr
08:39 28.11.2014.

i što će sad biti sa tim smiljem ?

Avatar Dameanu
Dameanu
01:40 28.11.2014.

Da bar dojdu na moj teren imao bi dobre mete i opravdanje za sacmaricu :-)

DU
Deleted user
11:38 28.11.2014.

Ja ne smijem otići u šumu i ubati pet gljiva za degustaciju, odmah globa, a smiljani haraju po otocima i nikom ništa. A ako haraju po privatnim posjedima onda je to kažnjivo djelo, bez obzira što skupljaju. tako po Međimurju haraju po krumpirištima, a da ih zoveš da za dnevnicu rade ne bi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije