Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
carinski nadzor

Četvorica Afganistanaca pokušala ući u Hrvatsku u bugarskom teretnjaku

granica
Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL
21.08.2014.
u 14:59

Pregledom teretnjaka koji prometuje na relaciji Bugarska-Njemačka, carinici su zamijetili presječeno carinsko uže koje je, kako bi zavarali carinske službenike, naknadno spojeno metalnom iglom

Prilikom provedbe redovitih mjera carinskog nadzora teretnog prometa, na graničnom prijelazu Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku i Europsku uniju, u teretnjaku bugarskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin, carinski službenici su spriječili pokušaj ilegalnog prijelaza državne granice četiri državljana Afganistana.

Pregledom teretnjaka koji prometuje na relaciji Bugarska-Njemačka, carinici su zamijetili presječeno carinsko uže koje je, kako bi zavarali carinske službenike, naknadno spojeno metalnom iglom. U tovarnom prostoru su uz staklo za peći, što je bilo zapisano u deklaraciji, pronašli i četiri osobe koje su ilegalno pokušale prijeći državnu granicu i ući u prostor Europske unije.

Zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje carinskog prekršaja protiv bugarskog vozača kamiona podnesen je optužni prijedlog, u provedenom prekršajnom postupku vozač je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 1500 kuna, a Afganistanci kao i bugarski državljanin, predani su policiji na kriminalističko istraživanje.

>>Četiri Afganistanca pokušala ući u RH u turskom teretnjaku

>>Trojica Sirijaca pokušala ilegalno ući u Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije