Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevezeni u bolnicu

Četvero turista ozlijeđeno kada je gliser naglo skrenuo i prešao preko 'banane'

Pomorska nesreća
Hrvoje Jelavić/PIXSELL, ilustracija
30.06.2015.
u 10:13

Očevidom splitske Lučke kapetanije utvrđeno je su tri djevojke i mladić ozlijeđeni dok su se u mjestu Nečujam vozili na popularnoj "banani".

Troje mladih austrijskih turista jučer je hitno sa Šolte helikopterom prebačeno u KBC Split nakon pomorske nesreće u kojoj su teže ozlijeđeni.

Očevidom splitske Lučke kapetanije utvrđeno je da je četvero austrijskih turista, tri djevojke i mladić, ozlijeđeni dok su se u mjestu Nečujam vozili na popularnoj "banani".

Gliser prešao preko prednjega dijela 'banane'

"Temeljem izjava očevidaca gumeni gliser koji je teglio 'bananu' prilikom polaska naglo je skrenuo i prešao preko prednjega dijela 'banane', pri čemu su ozljede zadobile četiri osobe, M.W. (rođena 1995. godine), S.W (rođena 1995. godine), S.S. (rođen 1996. godine) i S.S (rođena 1995. godine), svi austrijski državljani, od kojih je prvo troje zadobilo teže tjelesne ozljede te je za njih organiziran hitan medicinski transport helikopterom u KBC Split, dok je posljednje navedena ozlijeđena Austrijanka medicinski zbrinuta na otoku Šolti", izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Dodaju da su i vlasnik i voditelj glisera imali sve potrebne dozvole za vožnju turista na "banani". Splitska Pomorska policija i Lučka kapetanija očevidom pokušavaju utvrditi uzroke ove pomorske nesreće.

>>Tragaju za vozačem glisera: Prešao preko ronioca i teško ga ozlijedio

>>Nijemcima tegljenje bilo skupo pa plutali do 23 sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije