Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječka hobotnica

Četiri godine dilao Štifanićevu drogu da bi vratio 10.000 eura

\'25.10.2010. Rijeka, Pocelo sudjenje narkodilerima u Zupanijskom sudu. Privodjenje na raspravu Milana Stifanica(na slici) i Dalibor Silica. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL\'
Goran Kovačić/Pixsell
21.12.2010.
u 20:00

Dva ugrožena svjedoka, A1 i A2, iskazivala su videolinkom i potvrdila da je optuženi Štifanić nabavljao i prodavao drogu

– Zbog 10 tisuća eura koje sam bio dužan Štifaniću, a nisam ih mogao vratiti jer mi je nabijao kamate, Štifanić mi je naredio da počnem raditi za njega i tako otplaćujem dug – ispričao je, u nastavku suđenja Prnjatovoj skupini krijumčara kokaina, ugroženi svjedok A1, rekavši da ga je zbog stalnih Štifanićevih prijetnji bilo strah za život te da se i danas boji. Svjedočeći videolinkom, zaštićen, potvrdio je da je drogu, heroin i kokain, dobivao od optuženog Štifanića i da ju je prenosio klijentima.

Mjesečno se radilo o oko 8 kilograma droge. Za optuženog je "radio" gotovo četiri godine, ne zna odakle je droga stizala, ali, kazao je, spominjala se Srbija i Njemačka, a Štifanić je često putovao u europske zemlje. S optuženim je ugroženi svjedok često i skrivao drogu po šumama oko Pule, miješao je, pakirao i potom nosio klijentima, od kojih je novac uzimao Štifanić. Cijena 50 grama heroina bila je 1000 eura, dok se 100 grama kokaina prodavalo po 8000 eura. I drugi ugroženi svjedok, A2, čije je prijatelj Samir bio Štifanićev vozač koji je "pao" s drogom u Njemačkoj, ispričao je što je preko Samira saznao o Štifanićevu poslu s drogom.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
05:44 22.12.2010.

Zbog 10000 eura duga je dilao drogu 4 godine i bio je u strahu.Tužna srceparajuća priča.Vidi se na dečku da je sitan i zakržljao i shvaćam da ga je bilo strah.4 godine je dilao drogu za 73.000 kuna, to je 1520 kuna mjesečno.To je strašno!.Da se zaposlio u metrou na skladištu prije bi otplatio taj svoj dug.Sindikat dilera droge bi trebao nešto poduzet!Da sam ja na njegovom mjestu ne bi im više plaćao članarinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije