Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paklenica

Češki penjač (36) poginuo nakon pada u nacionalnom parku

NP paklenica
Foto: ilustracija/Dino Stanin/PIXSELL
23.08.2014.
u 12:33

Pao je s visine od 15 metara nakon čega je zadobio teške tjelesne ozljede. Dežurni tim HGSS-a odmah je krenuo u akciju kako bi mu pružili prvu pomoć

Češki penjač (36) jučer je stradao u NP Paklenica prilikom penjanja sportskog smjera "Kanjon specijal" oko 17 sati. Pao je s visine od 15 metara nakon čega je zadobio teške tjelesne ozljede. Dežurni tim HGSS-a odmah je krenuo u akciju kako bi mu pružili prvu pomoć. Pozvani su liječnici i hitna pomoć koji su ga preuzeli. Usprkos naporima ozljede su bile preteške pa je penjač preminuo na putu za OB Zadar.

Akcija je završena u 17.15 sati. Jedan od dežurnih spašavatelja HGSS-a prevezao je obitelj unesrećenog u OB Zadar te se pobrinuo da dobiju sve što im je bilo potrebno. Obitelj je isti vratio natrag u Seline gdje su bili smješteni.

>> Slavni penjač zaprosio djevojku, otišao na penjanje i poginuo

Komentara 7

VI
Vito
13:49 23.08.2014.

jacques.derom.7 23.08.2014 u 13:09h _______________ Očito nikad nisi bio u Velikoj Paklenici. ___________ Ovo je slika dijela kanjona Velike Paklenice nešto prije ulaska u tunele bivše jna, "zapadna stijena", prije zabrane slobodnog ulaza i naplaćivanja ulaza mjesto smo zvali "drugoo parkiralište". Jasno se vidi kraj "ravnog" dijela puta i početak uspona do "gornjeg" dijela Velike paklenice s kojeg se odlazi na penjanje po Anića kuku. To je snimljeno u vrijeme jednog natjecanja u "brzinskom penjanju" koje se održava, ili su se održavali, tijekom svibanjskih praznika.

Avatar krumpirsky
krumpirsky
11:04 24.08.2014.

nije bitna slika, čovjek je pogino

DI
dimitrijet
11:11 24.08.2014.

Nda, sreca pa nije zadobio ozljede prilikom pada nego tek nakon njega. Pregazio ga traktor valjda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije